Forme: Adagio & Fiore

Forme Marca CoronaΜωσαϊκό και δώδεκα διαφορετικά σχέδια σε δυο διαφορετικές αποχρώσεις για την δημιουργία πολλών διαφορετικών σκηνικών. Μια σειρά που μπορεί να φέρει μαγικά αποτελέσματα γιατί κάλλιστα μπορεί να συνδυαστεί με τα φυσικά υλικά υλικά όπως τα μάρμαρο και το ξύλο καθώς επίσης και με τα άκρως μοντέρνα όπως το σίδερο.

Η έμπνευση προέρχεται από τη λεγόμενα «μωσαϊκά της Βενετίας» που έχει επικρατήσει στην Ιταλία από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ένα στυλ τελείως αλάνθαστο που προχωράει στην ιστορία χέρι – χέρι με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Τώρα αναδιατυπώνεται με ένα σύγχρονο τρόπο προκειμένου να δώσει μια νέα ανάσα μέσα από τα πλακάκια με σχέδια σε μια μεγάλη συλλογή και να δώσει χαρακτήρα σε οποιοδήποτε τύπο περιβάλλοντος επιλέξετε ότι σας εκφράζει. Η έμπνευση ανήκει στον ιταλικό οίκο Marca Corona όπου εγγυάται για τις προδιαγραφές της.

Στα παραδοσιακά Βενετσιάνικα μωσαϊκά  αυτό που ξεπροβάλλει και μαγεύει είναι ο μοναδικός χειροποίητος σχεδιασμός των κόκκων μάρμαρου, η σειρά Forme επαναπροτάθηκε στο παραδοσιακό μέγεθος 20×20, ενισχύοντας την ιστορία, καθιστώντας πλέον το υλικό μια πολύτιμη πτυχή, γεμάτη ιστορία.

Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της συλλογής είναι η μεγάλη ποικιλία στα σχέδια στα πλακάκια: δώδεκα διαφορετικά σχέδια, συμπεριλαμβάνοντας τόσο γεωμετρικά σχέδια όσο και πιο αφηρημένα λουλουδάτα – Floral σχέδια, διαθέσιμα τόσο στις θερμές όσο και στις ψυχρές αποχρώσεις.

Το διπλό φινίρισμα στην επιφάνεια, Ματ (natural) και Ημι-γυαλισμένο (reflex), επιτρέπει τη χρήση των πλακακίων,  σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους , σε κατοικίες ή ελαφρά εμπορικές εγκαταστάσεις. 

Το φυσικό φινίρισμα (natural) παρουσιάζει υψηλό χαρακτηριστικό της  αντί-ολίσθησης R10 που μας επιτρέπει τη χρήση τους σε οικιακούς εσωτερικούς χώρους, εμπορικούς εσωτερικούς χώρους με μέτρια κυκλοφορία, καθώς και για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους. Η ελάχιστη συνιστώμενη αρμολόγηση είναι στα 2 mm.

Η Ημι-γυαλισμένη (reflex) επιφάνεια νοείται μια διαδικασία εξομάλυνσης της επιφάνειας στις άκρες κάθε τεμαχίου πλακακίου, και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται περαιτέρω αδιαβροχοποιήσεις ή βερνίκια. Η αρχική του εργοστασιακή εμφάνιση του παραμένει σταθερή στον χρόνο, χωρίς κάποια φροντίδα δική σας μέσα στο πέρασμα των χρόνων.  Το εργοστάσιο επίσης προτείνει αρμολόγηση στα 2mm.  Είναι ένα προϊόν που δεν έχει λείες τις άκρες του (rectified)  έτσι το αποτέλεσμα του γυαλίσματος είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη κατά μήκος των άκρων του κάθε τεμαχίου. Τα χαρακτηριστικά αντί – ολίσθησης των ημί- γυαλισμένων λεπτομερειών επιτρέπουν  την χρήση τους σε οικιακούς εσωτερικούς χώρους, εμπορικούς εσωτερικούς χώρους με μέτρια κυκλοφορία, καθώς και για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους.

Οι διακοσμήσεις (ο σχεδιασμός των σχεδίων) γίνονται σκόπιμα με ένα μαλακό τρόπο με  ακανόνιστες γραμμές ώστε να προσομοιώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην έμπνευση τους που δεν είναι άλλη από τα χειροποίητα προϊόντα; για το λόγο αυτό, όταν πραγματοποιείτε η τοποθέτηση τους  δεν υπάρχει τέλειο κοινό μοτίβο.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτής της σειράς:

–  Fine Full – Body coloured porcelain stoneware  σε ειδική έκδοση των 9mm πάχους.

–  Σε μια και μοναδική διάσταση:  20×20

– Σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα : Bianco, Avorio, Rosso, Nero

– Δώδεκα διαφορετικά διακοσμητικά Décor σε δυο διαφορετικές αποχρώσεις. Caldo για να συνδυάζεται με τα ζεστά χρώματα Rosso – Avorio και Freddo για να συνδυάζεται με τα ψυχρά χρώματα Nero – Bianco. *Το κάθε κιβώτιο συμπεριλαμβάνει ένα και μόνο σχέδιο.*

– Βαθμός αντί-ολίσθησης R10

– Τα πλακάκια ανήκουν στην κατηγορία V2 των εναλλαγών από τεμάχιο σε τεμάχιο, ενώ η ανώτερη κατηγορία των διαφοροποιήσεων είναι το V4.

Μην παραλείψετε να δείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του άρθρου ώστε να δείτε πώς τα σχέδια αναπτύσσονται αλλά και να πάρετε ιδέες τοποθέτησης των σχεδίων σε μίξη ακόμα και με τα μονόχρωμα της σειράς.

«Στο δάπεδο: Forme: Nero & Forme: Angolo F. 20×20 ενώ στον τοίχο Forme: Adagio F. 20×20 & Forme: Fiore F. 20×20»

Χρώματα

 

Διαστάσεις

Τόσο τα μονόχρωμα πλακάκια όσο και τα Decors μας διατίθονται σε διαστάσεις :

 • 20×20    —> Η πιο κλασσική διάσταση στα πλακάκια. Τέτοια σε μέγεθος ώστε να μπορούν να αναπαριστούν τα σχέδια τους αλλά και να προσδίδουν την αίγλη που τους ταιριάζει.

Ειδικά τεμάχια

Forme Caldo 20×20  (12 διαφορετικά σχέδια, στα θερμά χρώματα Avorio – Rosso, το κάθε κιβώτιο συμπεριλαμβάνει ένα και μόνο σχέδιο):

Forme Freddo (12 διαφορετικά σχέδια, στα ψυχρά χρώματα Bianco – Nero, το κάθε κιβώτιο συμπεριλαμβάνει ένα και μόνο σχέδιο):

 

Media

Φορτώνει…
 • Riabita il Cotto: Fabric Mix Natural

  Χρώματα γήινα μπερδεμένα σε συνδυασμό με αχνά Decor, για δάπεδα καταστημάτων

 • Krea: Vintage Patchwork

  Vintage πλακάκια σε μεγάλες διαστάσεις και σε ποικιλία στα χρώματα και στα σχέδια

 • Restyle: Brown

  Πλακάκια για τον επαγγελματικό χώρο που από μόνο τους καθορίζουν ένα στυλ διακόσμησης, τα υπόλοιπα παιχνιδάκι

 • Cotto Vogue: Violette

  Πλακάκια που δημιουργούν στυλ που ποτέ δεν θα βγουν έξω από την μόδα. Γιατί απλά κάποια πράγματα είναι αιώνια.

 • Versailes Nero

  Η έμπνευση προέρχεται από τα διακοσμημένα δάπεδα του 20ου Αιώνα.