Re-Use: Malta Grey

Εργασία, δημιουργία, επαναχρησιμοποίηση…

Αυτό είναι το πνεύμα που διέπει την έρευνα για την μελέτη και το κλειδί για την ερμηνεία του έργου του ιταλικού οίκου Provenza.

Για να δημιουργήσουν και να μας παρουσιάσουν την Re-Use σειρά έχουν φανταστεί την διάσωση ολόκληρου του οπλισμένου σκυροδέματος από τους τοίχους των υπερσύγχρονων αστικών βιομηχανικών κτιρίων και εκ νέου χρήση τους. Η χρήση της σειράς δημιουργεί ένα μοναδικό και πρωτότυπο εργαλείο που έχει να προσφέρει κομψότητα και δυναμική και να δώσει ζωή σε μέρη που μέχρι τώρα μόνο με την φαντασία μας είχαμε ακουμπήσει.

Το Προϊόν: Το σκυρόδεμα είναι ένα πάντρεμα… έντονο όσον αφορά το σχεδιασμό και αυστηρό σε ότι αφορά τα χρώματα παρουσίασης. Το να δημιουργήσεις κάτι νέο και ασυνήθιστο, είναι απαραίτητο να αλλάξεις την άποψη που μέχρι τώρα είχε κάποιος για το υλικό: στην επαναχρησιμοποίηση (Re-Use) η ατέλεια γίνεται πηγή έμπνευσης. Δημιούργησαν το  βιομηχανικό σκυρόδεμα διατηρώντας όλα τα ίχνη που υπάρχουν στην επιφάνεια του: οι κηλίδες που προκαλούνται από την υγρασία, τα σημάδια που άφησαν οι ξύλινες σανίδες που χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα, τις απρόσμενες κινήσεις του κονιάματος και της άμμου.
Η επιφάνεια: το σκυρόδεμα έχει απλή και minimal εμφάνιση, απαλό στην αφή, όπου οι παρατυπίες των γραφικών στοιχείων ακολουθούν και δένουν απόλυτα μέσα στα ανάγλυφα που υπάρχουν στο κάθε τεμάχιο. Μας προτείνουν και την δεύτερη έκδοση. Όπου το τσιμέντο υποβάλλεται σε στίλβωση, ώστε να αναπαράγει την εμφάνιση ενός νέου υλικού πολύ μοντέρνο, σαν γυαλιστερή ρυτίνη. Άρα έχουμε δυο εκδόσεις: Naturale & Lappato.
Σχέδια και χρώματα: Για να δημιουργήσουν την Re-Use είχαν σαν πρότυπο έναν τοίχο αποτελούμενο από 20m2 οπλισμένου σκυροδέματος το οποίο είχε διασωθεί. Συνδυάζοντας τα πρότυπα και την δομή του στοιχείου, παρουσιάζουν ένα αποτέλεσμα που είναι απολύτως ρεαλιστικό τόσο ότι αφορά την αφή του όσο και την εμφάνιση του. Η Re-Use είναι ικανή να ερμηνεύσει τις διαφορετικές προτιμήσεις του σύγχρονου στυλ αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Τα χρώματα της όπως αναμενόταν όχι σε πληθώρα :  Fango SandMalta GreyCalce White.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτής της σειράς:              

– Σε ειδική έκδοση του εργοστασίου στα  10mm πάχους. Rettificato (Κομμένο με την νέα τεχνολογία των Lazer), παραγμένη με την Full HD (Digital Printing Technology) για ακόμα πιο πιστά αποτελέσματα και τέλος η σειρά λόγω των σμάλτων της κατατάσσεται σε χρήση ακόμα και στους πιο πολυσύχναστους επαγγελματικούς χώρους με σκληρές καταπονήσεις (Heavy Commercial Use).

– Τέσσερα μεγέθη: 60x120 – 45x90 – 60x60 και 30×60.

– Η επιφάνεια τους είναι ματ και η αισθητική του τσιμέντου εναλλάσσεται από πλακάκι σε πλακάκι. Τόσο που την κατατάσσουν στην κατηγορία V3 στις εναλλαγές. Ενώ, η αντί-ολίσθηση τους που την χρειαζόμαστε στα δάπεδα τόσο των εσωτερικών χώρων όσο και των εξωτερικών είναι στην έκδοση Naturalle (φυσικό ματ αποτέλεσμα) στο R11 ενώ στην έκδοση Lappato (γυαλιστερό αποτέλεσμα) στο R10 .

Η Re-Use συμπεριλαμβάνει και την έκδοση των 20mm:

Η Re-Use στην έκδοση: 20 χιλιοστά, προσφέρει την ευκαιρία να αναπτυχτούν εξαιρετικά αισθητικά ευχάριστοι εξωτερικοί χώροι, χωρίς συμβιβασμούς στην τεχνική εμπειρογνωμοσύνη. Οι ειδικές ιδιότητες της Re-Use 20mm, σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τέλεια το υλικό στο γύρω περιβάλλον, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία διάδρομων και υπαίθριων μονοπατιών εύκολα και αποτελεσματικά. Το πάχος της επαναχρησιμοποίησης 20 χιλιοστών εγγυάται εξαιρετική αντοχή, καθιστώντας το, ιδανικό για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα και δημόσιους. Η Re-Use 20mm είναι εύκολο να τοποθετηθεί στο γρασίδι, στην άμμο και στο χαλίκι, σαν πλάκες ελεύθερης τοποθέτησης, χωρίς κάποιο συγκολλητικό υλικό, τους αρκεί το βάρος τους. Αλλά και με την κόλληση προς τα κάτω στην τσιμεντοκονία είναι δυνατόν να δημιουργηθούν βιομηχανικοί και εμπορικοί στρωμένοι δρόμοι. Ιδανική σειρά για ράμπες πρόσβασης και γκαράζ.
Η Re-Use 20mm τέλος, είναι συμβατή για τη δημιουργία δαπέδων με κοιλότητες. Σε μια διάσταση 60×60 και σε δυο εκδόσεις: Naturalle Rettificato και n Naturalle.

Η σειρά διαθέτει και όλα τα ειδικά τεμάχια για σκαλοπάτια και μονοκόμματα σκαλοπάτια.

Τέλος, η σειρά διαθέτει και ψηφίδες για σχέδια στα δάπεδα ή για το στόλισμα στα μπάνια.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τον ηλεκτρονικό κατάλογο της σειράς η οποία βρίσκεται στα δεξιά του άρθρου.

«Re-Use: Malta Grey 45×90»

Χρώματα

Τα πλακάκια σε όλες τις διαστάσεις μας διατίθονται σε τρία χρώματα τόσο στην έκδοση Naturalle Ret. όσο και στην έκδοση Lappato Ret. :

Διαστάσεις

Η σειρά διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές διαστάσεις και στις δυο εκδόσεις (Naturalle Rett. και Lappato Rett.):

 • 60×120 —> Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, μακρόστενα. Πάντα επιβλητικά και χαρισματικά λόγω των πολύ μικρών αρμών
 • 45×90 —> Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, μακρόστενα. Πολύ λειτουργική για μικρότερους χώρους και ταυτόχρονα εντυπωσιακή
 • 60×60 —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης. Συνδυάζεται και με το 30×60 και με το 60×120
 • 30×60 —> Μακρόστενη διάσταση πλακακίου. Ταιριάζει σε όλους τους χώρους και σε όλες τις επενδύσεις

Ειδικά Τεμάχια

Τα Decor Mosaico σε φύλλο 30×30 που μας διατίθονται και  στα τρία χρώματα:

Μην παραλείψετε να δείτε και τον ηλεκτρονικό κατάλογο που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του άρθρου για να δείτε όλα τα ειδικά τεμάχια που δίνονται για τα σκαλοπάτια.

Media

Φορτώνει…
 • Groove: Mistique Black

  Δυνατό υλικό με την ομορφιά του ασβεστόλιθου (Limestone) σε μεγάλες διαστάσεις και προδιαγραφές για σκληρή χρήση

 • Krea: Vintage Patchwork

  Vintage πλακάκια σε μεγάλες διαστάσεις και σε ποικιλία στα χρώματα και στα σχέδια

 • Novecento: Decoro Stella

  Πλακάκια σε άσπρο – μαύρο για δημιουργία ντάμας αλλά και παραδοσιακά πλακάκια για προσεγμένες διακοσμήσεις

 • Essences: Iroko

  5 αισθήσεις – 5 χρώματα – 5 ειδικά τεμάχια και συνδυασμοί έξω από τα συνηθισμένα …Για τοίχο και δάπεδο

 • Via Emilia: Bordeaux

  Είναι μια βουτιά στο παρελθόν χρησιμοποιώντας την πιο προηγμένη κεραμική τεχνολογία,