DNA πλακακίων

Τα κεραμικά πλακίδια είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες.
Χάρη στην έρευνα και την τεχνολογία, αυτό το αρχαίο προϊόν έχει εξελιχθεί και κατακτά νέα ύψη αριστείας.   Νερό, πηλός, μέταλλα και σκόνη χαλαζία ψήνονται  μαζί σε υψηλή θερμοκρασία, όλα αυτά καθιστούν το πλακάκι συμπαγές και  πυκνό σε όλη του την μάζα.   Αυτή είναι η βασική δομή όλων των κεραμικών προϊόντων μας, ανεξάρτητα από τον χώρο τοποθέτησής τους.
Η πιστοποιημένη διαδικασία παραγωγής εξασφαλίζει την υπεροχή των προιόντων σε όλες τις σειρές των συνεργαζόμενων οίκων μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας με 4 βασικά χαρακτηριστικά: σκληρότητα, ακαμψία, αστάθεια και αδράνεια. Σκληρότητα: το αποτέλεσμα των χημικών αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τα οποία καθιστούν το υλικό συμπαγές και με συνοχή στην μάζα του. Ακαμψία: προσδιορίζει την ικανότητα να αντέχει βαριά φορτία. Αστάθεια: ορίζει ως αντοχή σε κρούση. Αδράνεια: η ικανότητα να παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, δεν επηρεάζεται από την επαφή με το νερό και με χημικές ουσίες.

Τι είναι τα πλακάκια με την ονομασία Porcelain Stoneware?

Όλες οι συλλογές γίνονται με τη χρήση υψηλής ποιότητας Porcelain Stoneware. Αυτό το κεραμικό υλικό αντιπροσωπεύει την σημερινή  τεχνολογική αριστεία και την συνολική λειτουργικότητα του προϊόντος σε κάθε χρήση. Η διαδικασία για την παραγωγή Porcelain Stoneware Tile ακολουθεί τις απαιτήσεις των προτύπων UNI και έχει λάβει όλες τις πιστοποιήσεις που χρειάζονται. Το Porcelain Stoneware Tile είναι σκληρό και συμπαγή. Αποτελείτε από μια   μάζα αργίλων εδάφους, άστριους, καολίνες και άμμο, όλα αυτά αναμειγνύονται και μετατρέπονται σε ένα μείγμα ψιλοκομμένο (slip), στο τέλος ψεκάζονται και πιέζονται. Αυτή η πάστα ψήνεται σε θερμοκρασίες που φθάνουν τους 1220 ° C η οποία εφοδιάζει το μείγμα με υάλωση και ως εκ τούτου το προιόν καθίσταται ανθεκτικό, αδιαπέραστο και με μακρά διάρκεια. Σαν τεχνικό σημείωμα, τα UNI πρότυπα καθορίζουν τις απαιτήσεις των Porcelaian Stoneware ως προϊόν που διαθέτει μια απορρόφηση νερού 0,5% (UNI EN ISO 176 BI).

10 βήματα που  κάνουν τα πλακάκια μας να ξεχωρίζουν :

  1. Όλα τα πλακάκια μας  προσφέρουν εξαιρετική ευελιξία, δεδομένου ότι μπορούν  να χρησιμοποιηθούν  σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών: εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε κουζίνα και μπάνιο, σε ιδιωτικές κατοικίες και δημόσια κτίρια.
  2. Είναι ανθεκτικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες, στα χημικά προϊόντα,στην  φωτιά, την πλημμύρα, την υγρασία, στις μεταβολές της θερμοκρασίας  και στην ακτινοβολία UV. Όλες αυτές οι ιδιότητες τα καθιστούν ιδανικά για χρήση σε καταστάσεις που εκτίθενται σε σοβαρό περιβαλλοντικό στρες.
  3. Ως ένα προϊόν υγιεινής, είναι ιδανικά για χρήση σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Δεν απορροφούν οσμές από καπνό ή αναθυμιάσεις από χρώματα και άλλων ρύπων, πράγμα που σημαίνει ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό περιβάλλον.
  4. Είναι απλό να συντηρηθεί: το ζεστό νερό και ένα απορρυπαντικό ακόμα και με  ουδέτερο pH είναι το μόνο που χρειάζεται για τον καθαρισμό τους. Ευκολία συντήρησης σημαίνει μείωση του κόστους για τον καταναλωτή.
  5. Είναι αδρανές και δεν εκπέμπουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις – ως εκ τούτου δεν προσθέτουν στο επίπεδο της τοξικότητας των απορρυπαντικών προϊόντων που διατίθενται στο οικοσύστημα μετά τη χρήση, όπως οι διαλύτες και χημικά προϊόντα.
  6. Είναι μη τοξικά καθώς δεν περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), τα οποία εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκατάσταση.
  7. Βοηθούν στην εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους, καθώς απελευθερώνουν τη θερμότητα που απορροφούν, που ενεργεί σαν φυσικό καλοριφέρ για να μειώσει το κόστος θέρμανσης.
  8. Είναι μακράς διαρκείας: Η τυπική διάρκεια ζωής ενός κεραμικού προϊόντος είναι 50 έτη.
  9. Συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας: κεραμικά πλακάκια είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για αεριζόμενες προσόψεις καθώς είναι μηχανικά και φυσικά ανθεκτικά στους  περισσότερους από τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες που προκαλούν φθορά. Ένα κτίριο με επικάλυψη από πλακάκια μας  μπορεί να επιτύχει κέρδη στην ενεργειακή απόδοση έως και 30%.
  10. Έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους: από τη στιγμή της εξόρυξης των  πρώτων  υλών μέχρι και την διάθεση των χρησιμοποιημένων πλακακίων, είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Ευχαριστούμε θερμά την Cerdomus για τις πληροφορίες που μας παρέχει και επίσημα. Βεβαίως και τους υπόλοιπους οίκους μας που λειτουργούν βάση των ίδιων προτύπων. Ήταν αυτοί οι οίκοι και αυτές οι προδιαγραφές που η Ceramica Speciale πήρε αυτήν την επωνυμία.

Share:

Περισσότερα

Maison Elea

Ταξιδεύοντας έως την Ιερισσό της Χαλκιδικής θα συναντήσουμε ένα όμορφο σύνολο καταλυμάτων, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα την τοπική αρχιτεκτονική καθώς και το περιβάλλον της

Bathroom Design: Νέο Ηράκλειο Αττικής

Ένα μπάνιο που μαρτυρά ισορροπίες και την αγάπη μας να συνδυάζουμε πολλά διαφορετικά υλικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ανακαίνιση αυτού του μπάνιου ήταν

Τουβλάκια πλακάκια

Καιρό τώρα σας έχω υποσχεθεί ότι θα κάνω ένα άρθρο όπου θα σας συνοψίζω όλες τις σειρές μας για τα τουβλάκια. Νομίζω ότι ήρθε η

Pileas & Thetis Villa

Τα χειροποίητα πλακάκια Cotto που κοσμούν άψογα το φιλόξενο αυτό living room τόσο στην προσόψη του τζακιού όσο και το χαλάκι στην είσοδο είναι αποκλειστικά του ισπανικού