Miniature: Fornace Board

Μικρά μεγέθη με μεγάλη αισθητική απήχηση που δίνουν ζωή με γεωμετρικές και διακοσμητικές συνθέσεις.

Συνθέσεις μοναδικές και ταυτόχρονα σύμφωνες με τις τελευταίες τάσεις.

Μικρά μεγέθη, μεγάλο αισθητικό αποτέλεσμα.

Άλλη μια σειρά με την υπογραφή του έργου που προσφέρει η φιλοσοφία της 1741 by Marca Corona. Ένα έργο που συνδέει το παρελθόν και το παρόν και αντλεί έμπνευση από το παρελθόν, διατηρώντας την ιστορική κληρονομιά και την αίσθηση της χειροποίητης πολυτέλειας και πολυτιμότητας.Μικρά μεγέθη με μεγάλη αισθητική απήχηση που δίνουν ζωή με γεωμετρικές και διακοσμητικές συνθέσεις.

Συνθέσεις μοναδικές και ταυτόχρονα σύμφωνες με τις τελευταίες τάσεις. Η miniature αποτελεί μια κατηγορία που συμπεριλαμβάνει τις μικρές διαστάσεις των σειρών:

Fuoco, Soda, Fregio, Scultorea, Cera, Fornace.

Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει τη δυνατότητα για ατελείωτους συνδυασμούς. Κάθε γούστο μπορεί να ικανοποιηθεί και να δημιουργηθούν χώροι που αποδίδουν ξεχωριστά αισθητικα αποτελέσματα και μαρτυρούν ιστορία, χλιδή και ομορφιά. Εστιάζοντας τώρα στη σειρά Miniature Fornace θα δούμε ότι πρόκειται για μία σειρά από την 1741 που είναι αποτέλεσμα της προσεκτικής έρευνας του εργοστασίου πάνω στο cotto.

Το cotto διαθέτει πολύ μεγάλη ιστορία, καθώς αποτελεί ένα από τα πρώτα οικοδομικά στοιχεία της κατασκευής και κατα συνέπεια της αρχιτεκτονικής από την αρχαιότητα. Σε αντίθεση με το μικρό του μέγεθος πρόκειται για ένα υλικό με μεγάλη δυναμική. Πιστό στις αισθητικές λεπτομέρειες της προέλευση του αλλά άκρως εκσυγχρονισμένο. Αναβιώνοντας μοναδικά την αρχαία ομορφιά του πρωταρχικού αρχαίου cotto που διαμορφώνονταν από τα ανθρώπινα χέρια, παρουσιάζει μια πρωτότυπη παραλλαγή τόσο χρωματική όσο και ως προς την επιφάνεια του. Το εργοστάσιο τώρα έρχεται να προσθέσει ακόμα μία διακοσμητική πρόταση.

 

 

 

Βρίσκοντας πίσω στο χρόνο την ιστορία ακόμη και στην πιο μικρή σχεδιαστική λεπτομέρεια η Marca Corona παρουσιάζει και τα Miniature Formella. Έτσι πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο και περπατώντας στου δρόμους του βιομηχανικού Λονδίνου, συναντάμε το λεγόμενο “frog”. Είχαν αποδώσει αυτό το όνομα αυτό στα τουβλάκια όπου στη μακριά πλευρά τους αναγράφονταν το λογότυπο και το όνομα του κατασκευαστή. Οι έννοιες της παράδοσης, των υφών και της δεξιοτεχνίας επανεξετάζονται. Προκύπτοντας έτσι μια εκλεπτυσμένη ισορροπία μεταξύ κλασικών και σύγχρονων μορφών. Το τελικό οπτικό αποτέλεσμα που δίνει η σειρά  ενισχύεται  και από την χρωματική γκάμα που παρουσιάζει. Ικανή να σταθεί με όλα τα πιθανά στυλ, είτε ενισχύοντας ένα εκλεπτυσμένο βιομηχανικό χώρο είτε συνδυασμένη με ξύλινές λεπτομέρειες και επιφάνειες αποδίδοντας ένα άκρως cozy αποτέλεσμα. Η σειρά συνδυάζεται εξαιρετικά και με πλακάκια τύπου μάρμαρο, αυτός ο συνδυασμός ίσως είναι και η απόλυτη ένδειξη ότι μιλάμε για ένα πλακάκι που δεν γνωρίζει όρια και χαρίζει απίστευτη ελευθερία έκφρασης-συνδυασμών. Πρόκειται λοιπόν για ένα υλικό που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα συνθέσεων, έτοιμο να σταθεί και να καλύψει ακόμη και το πιο σύγχρονο στυλ, με τεράστια ποικιλία για τη δημιουργία πολλών διαφορετικών χώρων. Κύριο χαρακτηριστικό η ισορροπία μεταξύ κλασικών και πιο καινοτόμων αποχρώσεων. Η σειρά ενδείκνυται τόσο για οικιστικά όσο και για επαγγελματικά έργα. Όπως επίσης δίνει ακόμα μεγαλύτερη  ελευθερία καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στις παραδοσιακές οριζόντιες επιφάνειες όσο και σε κάθετες (επενδύσεις τοίχων) αλλά και σε καμπυλωτούς όγκους.

 

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτής της σειράς:

–  Glazed porcelain tiles, σε ειδική έκδοση.

– Σε μέγεθος τουβλάκι : 6×24 και πάχος σε ειδική έκδοση 8,5mm.

– Η επιφάνεια τους είναι ματ . Οι αποχρώσεις και οι σκιάσεις εναλλάσσονται σε συχνότητα από πλακάκι σε πλακάκι τόσο που την κατατάσσουν στην κατηγορία  V3.  Η ανώτερη κατηγορία των διαφοροποιήσεων του εργοστασίου είναι το V4..

– Tο εργοστάσιο δεν παραλείπει να μας προτείνει και τα χρώματα των στόκων που θεωρεί ότι ταιριάζουν σε κάθε χρώμα.

Βαθμός αντί-ολίσθησης για το Fornace που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο δάπεδο είναι R9.

–  H σειρά διαθέτει και το Fornace Formella που είναι μόνο για επενδύσεις τοίχον.

Μην παραλείψετε να μελετήσετε τον κατάλογο ώστε να απολαύσετε τους τρόπους τοποθέτησης των πλακιδίων αλλά και τους συνδυασμούς  της σειράς τόσο με ότι περιλαμβάνει η ίδια όσο και με άλλες σειρές του εργοστασίου. Ακόμη στον κατάλογο θα βρείτε όλες τις πιστοποιημένες προδιαγραφές της σειράς.

“Miniature Fornace: Mood Board”

Διαστάσεις

Οι σειρά μας διατίθεται σε διαστάσεις : 

  • 6×24  —> πλακάκι σε διάσταση τούβλου , πάχος 8,5 mm και βαθμός αντιολίσθησης  R9.

 

 

 

 

Σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο προϊόν;

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Miniature: Fornace 6x24

Miniature: Fornace Formella 6x24