Sixty: Cenere 20mm

Σχήμα, χρώμα και απτική αφή εκφράζουν με έναν μοναδικό τρόπο το πρωταρχικό υλικό της κατασκευής , τον πηλό.

Μια ακόμα σειρά του εργοστασίου που αψηφά κάθε όριο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Από το πιο μικρό τουβλάκι 5×15 έως και τη διάσταση 120×120, η σειρά αποδίδει μοναδικά τα 60 χρόνια πορείας του εργοστασίου μέσα από το ύφος και τις πολλαπλές επιλογές που δίνει.

Η σειρά Sixty αποτίνει φόρο τιμής στο πρωταρχικό υλικό των κεραμικών πλακιδίων, τον πηλό

Εμπνευσμένη από την γυμνή γη, αφήνοντας πίσω κάθε υπερβολή και μιμητική πράξη, η σειρά έρχεται να αναδείξει τα 3 βασικά χαρακτηριστικά στα οποία επικεντρώνεται και τα 60 χρόνια της πορείας του το εργοστάσιο EmilGroup.

  –   το χρώμα 

  –  το σχήμα

  –  τoν χαρακτήρα της επιφάνειας στην έκθεση της στο φως του ήλιου

Έμφαση στην απτική αφή

9 μεγέθη, 3 διαφορετικές υφές, 8 χρώματα 

Μοναδικοί συνδυασμοί μιας ολοκληρωμένης σειράς έτοιμης να ξεχωρίσει σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η σειρά Sixty προωθεί την απτική αίσθηση και εκφράζει με τον πιο εκπλεπτυσμένο τρόπο την πρωτόγονη και άπλαστη γη με μια απόλυτα αρμονική παλέτα. Έρχεται να αναδείξει την αίγλη της φύσης σε συνδυασμό με τη γνώση που προσφέρουν τα 60 χρόνια πορείας του εργοστασίου. Διαφορετικές υφές, πλακάκια μεγάλων αλλά και μικρών διαστάσεων όπως είναι τα τουβλάκια της σειράς  μπορούν να τοποθετηθούν δάπεδο ή τοίχο και να συνδυαστούν εξαιρετικά μεταξύ τους.

Διαθέσιμα, στην νέα έκδοση του εργοστασίου Silktech,  με φυσικό γραφικό μοτίβο αλλά και με μια απαλή – μεταξωτή αίσθηση. Ενώ, είναι διαθέσιμη και στην έκδοση Timbro (σφραγισμένη) που έρχεται να δώσει ένα πιο διακοσμητικό χαρακτήρα ενός σφραγισμένου ανάγλυφου.

Τα χρώματα και οι υφές αντάξιοι αντιπρόσωποι κάθε δεκαετίας απο το 60 έως και σήμερα.

Από τις θερμές φιλόξενες αποχρώσεις όπως το Fango (60s), στα κλασσικά μοτίβα που εμπνέουν το χρώμα Cielo (70s), η σειρά  μας οδηγεί στο ανατρεπτικό Salvia (80s), που με τη σειρά του δίνει τη σκυτάλη στο απόλυτα υβριδικό χρώμα Talco. Χρώμα “βάση” που εισάγει πιο έντονα από ποτέ τη δεκαετία του 90 το μινιμαλιστικό ύφος στους εσωτερικούς χώρους και συνδυάζεται με όλες τις αποχρώσεις της σειράς αποδίδοντας σε κάθε συνδυασμό μια άλλη αίσθηση.

Μπαίνοντας δυναμικά στον 21 αιώνα, το χρώμα Antracite, κυριαρχεί. Κομψό, αυστηρό και ταυτόχρονα ιδανικός συνδυασμός για όλες τις παστελ αποχρώσεις όπως το Salvia, το Cielo και το Sabbia.

Προχωρώντας στη 5η δεκαετία επιτυχημένης πορείας και ερευνών, απόλυτα συνειδητοποιημένοι οι άνθρωποι της EmilGroup , γνωρίζουν ότι οι μικρές λεπτομέρειες, το κάθε έπιπλο και το κάθε αξεσουάρ παίζουν τον ρόλο τους.

Το Cenere αποτελεί ένα ουδέτερο γκρι όπου σε συνδυασμό με χρώματα όπως το Sabbia δημιουργεί εκρηκτικούς χώρους με τους πιο γήινους χρωματισμούς. Χώροι έτοιμοι να αναδείξουν κάθε πιθανή διακοσμητική παρέμβαση, έχοντας ως καμβά την σειρά Sixty το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό.

Ερχόμενοι στο σήμερα το χρώμα στο οποίο αποδίδεται το μέλλον και η ελπίδα, όπως αναφέρει το ίδιο το εργοστάσιο, είναι το Sabbia. Ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει την άνεση, την αρμονία και την κομψότητα. Παράλληλα πρόκειται για ένα χρώμα, που όσο κανένα άλλο, μας τονίζει την τάση των εσωτερικών χώρων που πλέον επηρεάζονται απο το εξωτερικό περιβάλλον, τη αγνή φύση και το φυσικό κάλλος.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτής της σειράς:

–  Dry Pressed Ceramic Tiles ISO 13006, σε ειδικές εκδόσεις όλες οι διαστάσεις με πάχος 9,5 mm. Η σειρά εντυπωσιάζει ακόμα και με τις υψηλές προδιαγραφές της. Παραγμένη με τις πιο πρωτοπόρες προδιαγραφές στα πλακάκια και με το πρόγραμμα Green thinking με Green Certification. Διατίθεται και σε ειδική  έκδοση 20mm στη διάσταση 80×80.

–  9 μεγέθη: 120×120 60×120  60x60 – 80×80 ( 9,5mm & 20mm) – 30x60 40x80 21x18,2 – 5x15 . Πολλές διαστάσεις, είτε για να χρησιμοποιηθούν αναλογικά,  είτε για να επιλέξετε ποια είναι η πιο κατάλληλη για το χώρο σας.

– Η επιφάνεια τους είναι διαθέσιμη σε φυσική ματ στην ειδική έκδοση του εργοστασίου Silktech. Σταμπωτή, Silktech αλλά και γυαλιστερή στα τουβλάκια της σειράς . Οι αποχρώσεις και οι σκιάσεις εναλλάσσονται σε συχνότητα από πλακάκι σε πλακάκι τόσο που την κατατάσσουν στην κατηγορία V3.  Η ανώτερη κατηγορία των διαφοροποιήσεων του εργοστασίου είναι το V4.

Τα εντυπωσιακά τουβλάκια της σειράς διατίθενται  σε οχτώ διαφορετικές αποχρώσεις, έχουν επιφάνεια γυαλιστερή (Lux) ματ (Matt) αλλά και ματ σταμπωτή (Matt Tombro)  και δίνουν την εντύπωση ότι είναι χειροποίητα.

Βαθμός αντί-ολίσθησης στην έκδοση Silktech είναι στο R10, στην διάσταση 120×120  Silktech+  & 80×80  20mm ο βαθμός είναι στο R11.

–  Από την σειρά δεν παραλείπονται και τα μονοκόμματα σκαλοπάτια σε διαφορετικές διαστάσεις ώστε να διαλέξουμε ποια προσαρμόζεται καλύτερα στις διαστάσεις μας.

Μην παραλείψετε να μελετήσετε τον κατάλογο ώστε να απολαύσετε τα decor, τους τρόπους τοποθέτησεις των πλακιδίων Minibrick,  Esagona αλλά και όλες τις πιστοποιημένες προδιαγραφές της σειράς.

“Sixty: :  Cenere 80x80Rett 20mm, Cenere Silktech 80x80Rett “

Διαστάσεις

Η σειρά μας διατίθεται στην έκδοση Recupero σε τετράγωνα και ορθογώνια σχήματα, δηλαδή σε διαστάσεις:

  •     120×120 —> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 4 χρώματα της σειράς –> Antracite EKRE – Cenere EKRD – Talco EKRC – Sabbia EKRA
  •     60×120 —> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 7 χρώματα της σειράς –>Antracite EKPR – Cenere EKPQ – Talco EKPP – Sabbia EKPN- Fango EKPM- Salvia EKPT – Cielo EKPS
  •     60×60—> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 7 χρώματα της σειράς –>Antracite EKPZ – Cenere EKPY – Talco EKPX – Sabbia EKPW- Fango EKPV- Salvia EKQ1 – Cielo EKQ0
  •    80×80—> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 7 χρώματα της σειράς –> Antracite EKQY – Cenere EKQX – Talco EKQW – Sabbia EKQV- Fango EKQU- Salvia EKR0 – Cielo EKQZ
  •   40×80—> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 7 χρώματα της σειράς –> Antracite EKR6 – Cenere EKR5 – Talco EKR4 – Sabbia EKR3- Fango EKR2- Salvia EKR8 – Cielo EKR7
  •    30×60—> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 7 χρώματα της σειράς –> Antracite EKQ7 – Cenere EKQ6 – Talco EKQ5 – Sabbia EKQ4- Fango EKQ3- Salvia EKQ9 – Cielo EKQ8

Στην έκδοση Grip η διάσταση που μας διατίθεται είναι :

 

  •   120×120 —> σε ειδική έκδοση Natural (R11), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 3 χρώματα της σειράς –> Cenere EKV1 – Talco EKV0 – Sabbia EKUZ

Στην έκδοση  20mm η σειρά μας διατίθεται σε διαστάσεις :

  •      80×80     —> σε ειδική έκδοση Strutturato (R11), Rettificato και πάχος 20mm. Σε 2 χρώματα από την σειρά: Antracite EKV4 – Cenere EKV3

Η σειρά μας διατίθεται και στην έκδοση Timbro στις εξής διαστάσεις:

  •   60×120—> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 7 χρώματα της σειράς –> Antracite EKQG- Cenere EKQF – Talco EKQE – Sabbia EKQD- Fango EKQC- Salvia EKQJ- Cielo EKQH
  •   30×60—> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Rettificato και πάχος 9,5mm. Διατίθεται στα 7 χρώματα της σειράς –> Antracite EKQQ- Cenere EKQP – Talco EKQN – Sabbia EKQM- Fango EKQL- Salvia EKQS- Cielo EKQR

 

Σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο προϊόν;

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Δείτε τα πλακάκια της σειράς σε μεμονωμένες φωτογραφίες:

Sixty: Minibrick Matt 5x15

Sixty: Silktech Colors 60x120

Sixty: Timbro 60x120

Sixty: Esagona 21x18,2

Sixty: Minibrick Matt Timbro 5x15

Sixty: Minibrick Matt 5x15

Sixty: Minibrick Lux 5x15