Πλακάκια Επαγγελματικών Χώρων

Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί θα πρέπει να υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία για τα πλακάκια των επαγγελματικών χώρων.

Η απάντηση είναι μια. Τα πλακάκια για τους επαγγελματικούς χώρους πρέπει να τηρούν κάποιες προδιαγραφές. Οι ειδικοί σχεδιάζουν αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν και έχουν κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους που πρέπει να τους δουλέψει και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Έτσι στο ιδιαίτερο και στο συγκεκριμένο πρέπει να του παραχωρούμε μια κατηγορία.

Η κινητικότητα και η καταπόνηση πολλαπλασιάζεται όταν τα υλικά βρίσκονται σε χώρους που η καθημερινή επισκεψιμότητα βρίσκεται στο απόγειο της από άτομα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Ο κάθε ένας από εμάς έχει άλλες συνήθειες, πολλές φορές και άλλη κουλτούρα με αποτέλεσμα το υλικό που χρησιμοποιείται θα πρέπει να τηρεί σημαντικές προδιαγραφές και να έχει αντοχές για όλη αυτή την ανομοιογένεια.

Μετά από το πρακτικό κομμάτι, έπεται το αισθητικό…

Τα πλακάκια των επαγγελματικών χώρων πρέπει να αρέσουν στο ευρύ κοινό, ταυτόχρονα να ξεχωρίζουν για την αισθητική τους και σχεδόν πάντα γίνονται το σήμα κατατεθέν του επαγγελματικού χώρου. Οι σχεδιαστές των καλύτερων εργοστασίων όταν σχεδιάζουν μια νέα σειρά, πάντα έχουν στο μυαλό τους και πώς θα άρμοζε το υλικό που θα βγάλουν στην αγορά και στον επαγγελματικό τομέα.

Για τα ξενοδοχεία, χρησιμοποιήστε έξυπνα τα υλικά, ακόμα και τα πιο ακριβά, για να θυμούνται την διαμονή στον χώρο σας με νοσταλγία. Κάντε τον κόσμο να θέλει να ξαναζήσει τις στιγμές που του παρέχεται το συντομότερο δυνατό ή να το μοιραστεί και με άλλους. Τα δωμάτια να χαραχθούν στις μνήμες, τα μπάνια να δείχνουν την προσοχή σας για όλες τις λεπτομέρειες των παροχών σας και οι χώροι υποδοχής και πρωινού να μοιάζουν σαν το σπίτι των ονείρων του κάθε ένα από εμάς. Οι εξωτερικοί χώροι να είναι προσεγμένοι και να προσφέρουν εξίσου στιγμές χαλάρωσης και να δίνουν σε εσάς ξεγνοιασιά, γιατί για όλες τις προδιαγραφές τα εργοστάσια μας δίνουν τις αντίστοιχες εγγυήσεις.

Στα καταστήματα, οι βιτρίνες είναι αυτές που ξεχωρίζουν. Ό,τι το κατάστημα αντιπροσωπεύει είναι σε εκείνο το σημείο. Ο σταθμός προβολής. Τα εκκεντρικά χρώματα είναι αυτά που προσελκύουν τα βλέμματα. Επίσης, τα δάπεδα μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα του μαγαζιού και να αναδείξουν το εμπορεύματα σας. Για παράδειγμα, σε έναν οίκο νυφικών το χρώμα που θα επικρατήσει θα πρέπει να είναι οι αποχρώσεις του λευκού ή των παστέλ χρωμάτων. Πώς θα βλέπατε ένα πλακάκι σε απομίμηση ξύλου, σε γκρι-λευκό χρώμα, για να αντέχει τις πρόβες των νυφικών, στρωμένο σε στρώση ψαροκόκκαλο; Μήπως μόλις έχουμε πραγματοποιήσει έναν πολύ ωραίο συνδυασμό όπου το χρώμα μας κάνει συνειρμούς αγνότητας και καθαρότητας και ο τρόπος που επιλέγουμε να το τοποθετήσουμε μας παραπέμπει σε οικογενειακά περιβάλλοντα, όπως στα κλασσικά αρχοντικά ή στις οικίες των μεγαλυτέρων μας, όπου ο σεβασμός κυριαρχούσε?

Σε αυτή την κατηγορία επίσης θα βρείτε πλακάκια και για τους χώρους εστίασης. Εκεί η προσοχή είναι ακόμα μεγαλύτερη. Πλακάκια που να αντέχουν τους δύσκολους λεκέδες, την πτώση αντικειμένων αλλά ταυτόχρονα με την επιλογή τους να έχετε προσυπογράψει και την αισθητική που θέλετε να έχετε στο κατάστημα σας. Οι συνειρμοί εδώ πολλοί. Το πράσινο της ελιάς σε λεπτομέρειες, η μεσογειακή κουζίνα να παντρεύεται σε φιγούρες από διακοσμητικά πλακάκια, πλακάκια που θυμίζουν την θάλασσα είναι μερικά από αυτά που θα βρείτε στον χώρο μας. Και σίγουρα μην ξεχνάτε την δημιουργία των μπάνιων. Δεν είμαστε λίγοι που αντικρίζοντας τα μπάνια των εστιατορίων και των καφετεριών είναι σαν να κρυφό-κοιτάμε τι επικρατεί στο χώρο παρασκευής, στην κουζίνα.

Το κάθε επάγγελμα διαφορετικό για αυτό και οι τόσες πολλές λύσεις. Εμπνευστείτε από τις προτάσεις των εργοστασίων ή απλά περιγράψτε μας το πώς έχετε σχεδιάσει τον επαγγελματικό σας χώρο και εμείς θα γίνουμε το εργαλείο για να γίνει πραγματικότητα.