Karman: Sabbia Cemento

Η συλλογή Karman ερμηνεύει το θέμα της αναγέννησης μέσα από την επιδέξια τέχνη της ανάκαμψης. Η προσεκτική επεξεργασία μονοχρωματικής και ομοιόμορφης ρητίνης που εφαρμόζεται σε παλαιές επιφάνειες ξύλου, τσιμέντου και κεραμικών επιφανειών δίνουν νέα γοητεία και ζωτικότητα στα αρχικά υλικά. Τα χρωματιστά τουβλάκια και τα ιδιαίτερα διακοσμητικά δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις τόσο ιδιαίτερες και πρωτότυπες.

Η συλλογή Karman ερμηνεύει το θέμα της αναγέννησης μέσα από την επιδέξια τέχνη της ανάκαμψης. Η προσεκτική επεξεργασία μονοχρωματικής και ομοιόμορφης ρητίνης που εφαρμόζεται σε παλαιές επιφάνειες ξύλου, τσιμέντου και κεραμικών επιφανειών δίνουν νέα γοητεία και ζωτικότητα στα αρχικά υλικά.

Μια ομορφιά που ανακαλύφθηκε και ενισχύθηκε από το πέρασμα του χρόνου. Η Karman γιορτάζει το χρώμα ως ένα βασικό στοιχείο, ικανό να εναρμονίσει τα τρία διαφορετικά υλικά και να ντύσει τον χώρο φορώντας χρησιμοποιώντας απλά και μόνο τις δυνατότητες της.

Τα Décor της καινοτόμα παραγμένα να συνδυάζουν την γοητεία των τελευταίων χρόνων με τις σύγχρονες ανάγκες της εξελικτικής αρχιτεκτονικής.

Διαφορετικά μεγέθη για διαφορετικές ανάγκες: από στενά τουβλάκια πλακάκια μέχρι μεγάλες πλάκες, ένα προϊόν που μπορεί να προσαρμοστεί και να ορίσει οποιαδήποτε επιφάνεια, να διακοσμήσει εσωτερικούς χώρους με χαρακτήρα και να δημιουργήσει καινοτόμα σκηνικά στους αγαπημένους μας χώρους:

Η Karman μας διατίθεται σε 4 χρώματα στις εκδόσεις Cemento και Legno:

Avorio, Sabbia, Cenere, Antracite

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτής της σειράς:

– Σε ειδική έκδοση του εργοστασίου Provenza στα 10mm πάχους, όλες οι διαστάσεις εκτός από την 120x240 και 120x120 όπου εκεί το πάχος του διαμορφώνεται στα 6,5mm. Rettificato (Κομμένο με την νέα τεχνολογία των Lazer), παραγμένη με την Full HD (Digital Printing Technology) για ακόμα πιο πιστά αποτελέσματα και τέλος η σειρά λόγω των σμάλτων της κατατάσσεται σε χρήση ακόμα και στους πιο πολυσύχναστους επαγγελματικούς χώρους με σκληρές καταπονήσεις (Heavy Commercial Use).

– Η επιφάνεια τους είναι ματ και η αισθητική του τσιμέντου ή του ξύλου εναλλάσσονται από πλακάκι σε πλακάκι. Τόσο που την κατατάσσουν στην κατηγορία V3 στις εναλλαγές. Ενώ, η αντί-ολίσθηση τους που την χρειαζόμαστε στα δάπεδα τόσο των εσωτερικών χώρων όσο και των εξωτερικών είναι στην έκδοση Naturalle (φυσικό ματ αποτέλεσμα) στο R10 ενώ στην έκδοση των 20mm που θα το βρούμε μόνο σε διάσταση 80x80, η αντί-ολίσθηση διαμορφώνεται στο R11 .

– Μακρόστενα και τετράγωνα πλακάκια μεγάλων διαστάσεων μας διατίθενται στην έκδοση σαν τσιμέντο (Cemento) δηλαδή σε διαστάσεις: 120x240(6,5mm)120x120(6,5mm)60x120(10mm) 60x60(10mm)90x90(10mm)45x90(10mm) – 60x60(10mm) και σε 80x80 (20mm) Antislip R11.

– Η έκδοση πλακάκια σαν ξύλο (Legno), σε μια και μοναδική διάσταση: 20×120

Η συλλογή των διακοσμητικών:

Η  Karman προσφέρει τέσσερα πλακάκια majolica, σε διάσταση 30×30, τα οποία αποκαλύπτουν διακριτικά τα σχέδιά τους, σε εναλλασσόμενες υψηλές και χαμηλές ανυψώσεις. Τρισδιάστατα και μονόχρωμα σχήματα, εμπνευσμένα από την επιβλητική αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 1970. Και τα τέσσερα αυτά σχεδιάκια στο ίδιο κιβώτιο με την επανάληψη τους να θεωρείται τυχαία και με κωδικό Ceramica Decorata.

Μας διατίθενται σε διάσταση 30×30 δυο από τα τέσσερα σχέδια, μεμονωμένα με κωδικό Floreale και Geometrico, τόσο στις θερμές όσο και στις ψυχρές αποχρώσεις που μας δίνει η σειρά.

Στην γκάμα της σειράς ανήκουν και από ένα σχεδιάκι σε διάσταση 90×90 και 60×60, με κωδικό Ceramica Decorata.

Η Karman στην έκδοση: 20 χιλιοστά, προσφέρει την ευκαιρία να αναπτυχτούν εξαιρετικά αισθητικά ευχάριστοι εξωτερικοί χώροι, χωρίς συμβιβασμούς στην τεχνική εμπειρογνωμοσύνη. Οι ειδικές ιδιότητες της Karman 20mm, σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τέλεια το υλικό στο γύρω περιβάλλον, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία διάδρομων και υπαίθριων μονοπατιών εύκολα και αποτελεσματικά. Το πάχος της επαναχρησιμοποίησης 20 χιλιοστών εγγυάται εξαιρετική αντοχή, καθιστώντας το, ιδανικό για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα και δημόσιους. Η Karman 20mm είναι εύκολο να τοποθετηθεί στο γρασίδι, στην άμμο και στο χαλίκι, σαν πλάκες ελεύθερης τοποθέτησης, χωρίς κάποιο συγκολλητικό υλικό, τους αρκεί το βάρος τους. Αλλά και με την κόλληση προς τα κάτω στην τσιμεντοκονία είναι δυνατόν να δημιουργηθούν βιομηχανικοί και εμπορικοί στρωμένοι δρόμοι. Ιδανική σειρά για ράμπες πρόσβασης και γκαράζ. Και με την αντί ολίσθηση της να ανεβαίνει σε R11. Σε διαστάση:  80x80.

Η σειρά διαθέτει και όλα τα ειδικά τεμάχια για σκαλοπάτια και μονοκόμματα σκαλοπάτια με μεγάλη ποικιλία τόσο στην έκδοση με 10mm πάχος όσο και στην έκδοση με 20mm πάχος.

Τέλος, η σειρά διαθέτει και ψηφίδες και πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά για σχέδια στα δάπεδα ή για το στόλισμα στα μπάνια.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τον ηλεκτρονικό κατάλογο της σειράς η οποία βρίσκεται στα δεξιά του άρθρου.

«Στον τοίχο: Regoli Petrolio 7,5×30 & Regoli Lavanda 7,5×30 και στο δάπεδο Karman: Sabbia Cemento Nat. Rett. 120×120»

Διαστάσεις

Η σειρά μας διατίθεται και σε ορθογώνια και σε τετράγωνα σχήματα, δηλαδή σε διαστάσεις:

  • 120×240 —> Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, ορθογώνια. Πάντα επιβλητικά και χαρισματικά λόγω των πολύ μικρών αρμών και σε πάχος 6,5mm
  • 120×120 —> Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, τετράγωνα. Πάντα επιβλητικά και χαρισματικά λόγω των πολύ μικρών αρμών και σε πάχος 6,5mm
  •   60×120 —> Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, ορθογώνια. Πάντα επιβλητικά και χαρισματικά λόγω των πολύ μικρών αρμών και σε πάχος 10mm
  •     90×90 —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης. Πάντα επιβλητικά και χαρισματικά λόγω των πολύ μικρών αρμών και σε πάχος 10mm
  •     45×90 —> Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, ορθογώνια. Πάντα επιβλητικά και χαρισματικά λόγω των πολύ μικρών αρμών και σε πάχος 10mm
  •     60×60 —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης. Συνδυάζεται και με το 30×60 και με το 60×120. Σε πάχος 10mm
  •     30×60 —> Ορθογώνια διάσταση πλακακίου. Ταιριάζει σε όλους τους χώρους και σε όλες τις επενδύσεις. Σε πάχος 10mm
  •     80×80 —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης με αντί-ολίσθηση R11 κατάλληλη για τους εξωτερικούς χώρους. Σε πάχος 20mm

 

Η σειρά στην έκδοση των 20mm πάχους μας διατίθεται σε διαστάσεις:

  • 80x80x20mm —> Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, τετράγωνα. Στα χρώματα: Avorio – Sabbia – Cenere & Antracite

Σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο προϊόν;

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Δείτε τα πλακάκια της σειράς σε μεμονωμένες φωτογραφίες:

Karman: Cemento

Karman: Ceramica

Karman: Legno

Karman: Ceramica Decorata