Kotto Xs: Mattone

Η διαχρονική ομορφιά του φυσικού πηλού σε γρανιτοπλακάκια από τον ιταλικό οίκο Emil Ceramica

Η διαχρονική ομορφιά του φυσικού πηλού …
Η συλλογή Kotto δημιουργεί εξαιρετικά ελκυστικούς, σύγχρονους εσωτερικούς χώρους  χάρη στην διαχρονική ομορφιά του πηλού. Τα σημάδια που άφησε ο χρόνος και το ανθρώπινο χέρι καθώς επεξεργαζόταν και άνοιγε τον πηλό είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που  διαθέτουν τα πλακάκια στην XS έκδοση της σειράς. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και  η βάση για την διακόσμηση στους αστικούς εσωτερικούς  χώρους με προσωπικότητα, στυλ και ζεστασιά.

Η σειρά Kotto  είναι επίσης μια εξαιρετικά ευέλικτη συλλογή,  χάρη στα πολλά διαφορετικά  ντεκόρ, στις πολλές εναλλακτικές διαστάσεις αλλά και στις εκδόσεις Brick. Μπορεί να καλύψει από έναν γυμνό τοίχο μέχρι και να δημιουργήσει υπέροχα πατώματα, δίνοντας την δυνατότητα για μια πολύ μεγάλη ποικιλία συνδυασμών, δημιουργώντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό στυλ. Η μεγάλη πλευρά του κάθε τούβλου διατηρεί τα διακριτικά σημάδια του χεριού κατά την δημιουργία και  τα υπολείμματα της άμμου από το καλούπι. Ενώ, από την μικρή πλευρά εξοικονομεί τα σημάδια που άφησε η εξαγωγή του  από το καλούπι. Αυτό επιτρέπει ακόμα και στους μη σοβατισμένους τοίχους να επενδυθούν με την σειρά Brick, τοποθετώντας τα είτε με τυπική διάταξη που τοποθετούμε κάθε τούβλο είτε να τα μπλέξετε με την στρώση ψαροκόκκαλο . Η σειρά Brick περιλαμβάνει επίσης και την απόχρωση του  «ασβεστωμένου τούβλου» σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε σκιάσεις λευκού όπου είναι το κύριο  χαρακτηριστικό της αστικής αρχιτεκτονικής, με το χρώμα Gesso.

Είναι δύσκολο να επιλέξετε μέσα από τις πολλές στιλιστικές επιλογές που είναι διαθέσιμες με την συγκεκριμένη σειρά. Ως εκ τούτου, η Emil Ceramica προσφέρει μια ανεκτίμητη, αποκλειστική βοήθεια για τον σχεδιασμό των  δωματίων και καθοδηγεί την επιλογή ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη. Τον κατάλογο που θα βρείτε στο κατάστημα μας θα σας βοηθήσει πάρα πολύ να καταλάβετε πόσες εναλλακτικές μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη σειρά. Είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε τη χρήση του.

Επιλέξτε την απόχρωση που σας ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητα σας και με το γύρισμα της μισής σελίδας δείτε το συμπλήρωμα της διακόσμησης να ελευθερώνεται μπροστά σας και να δημιουργείτε την πιο σωστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο.
Η κάθε κύρια εικόνα από την εσωτερική διακόσμηση σας δείχνει τι οι σχεδιαστείς και οι διακοσμητές έχουν να σας προτείνουν. Αν δεν θέλετε να τους ακολουθήσετε είναι στο χέρι σας να κάνετε την δική σας επιλογή και να την δείτε.

Kotto Industrial (το βιομηχανικό στυλ)

Ημιτελής λεπτομέρειες, γυμνά τούβλα και μια ισχυρή εντύπωση των καλά χρησιμοποιούμενων χώρων, προσθέτοντας πινελιές που διασφαλίζουν στους χώρους μια ακόμα πιο φιλόξενη και ελκυστική ατμόσφαιρα. Το ύφος υπενθυμίζει την έννοια των αμερικάνικων σοφίτων (Loft)  όπου μερικοί καλλιτέχνες της Νέας Υόρκης έχουν δημιουργήσει και έχουν δημιουργησεί σε εγκαταλελειμμένες περιοχές, όπου εκεί  η χρωματική γκάμα δεν απομακρύνεται  από  την ευρεία χρήση του λευκού, της  γκρι σκόνης και του κόκκινου τούβλου.

Kotto Contemporary (το σύγχρονο στυλ)

Καθαρό, με απλές γεωμετρικές γραμμές να καθορίζουν την κομψή τελειότητα των δωματίων όπου το λευκό κυριαρχεί. Εκεί όπου κυριαρχεί ότι «το λίγο είναι το περισσότερο», διακοσμητικά στοιχεία και διακόσμηση ελαχιστοποιούνται ώστε να αναδειχθούν τα αυθεντικά και πρωτότυπα χαρακτηριστικά. Ο στόχος είναι η αίσθηση της ισορροπίας και της ηρεμίας που φιλοδοξεί την απλότητα και την καθαρότητα.  Ένα σπίτι για την ψυχή.

Kotto Country Chic (κάτι παλιό αλλά ταυτόχρονα πολύ κομψό)

Η ακαταμάχητη έλξη των δωματίων που δείχνουν τις επιπτώσεις του χρόνου, γδαρσίματα και ζωή που έζησε, για να προσθέσετε εσείς  τον χαρακτήρα σας στην εσωτερική διακόσμηση. Απαλά χρώματα και διαθέσεις που είναι ρομαντικές και ονειρικές αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν σκηνικό απλό και φιλόξενο. Μια αίσθηση αυθεντικότητας στο εγχώριο τοπίο, γίνεται μια μεταφορά για μια πιο γνήσια σχέση με την ίδια τη ζωή.

Kotto Natural (φύση – φυσικότητα – αρμονία)

Όταν οι απλούστερες μορφές αποκαλύπτουν τα δωμάτια, τους χώρους πιο γνήσια, η ειλικρινής πλευρά ενός δωματίου. Υλικά, μέθοδοι διακόσμησης  και  σχεδιασμός γίνονται  οι συνεργοί και οι συμμάχοι για έναν πιο απλό τρόπο ζωής.  Συνδυάζοντας τα σωστά, δίνουν την υπόσχεση της φρεσκάδας και της φυσικότητας, όπου η αναζήτηση μορφών ισορροπίας μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων εκφράζονται από τις ανάγλυφες  λεπτομέρειες της μεγάλης ομορφιάς.

Μια ξεχωριστή συλλογή με πολλές δυνατότητες και συνδυασμούς υπόσχονται ποίκιλλα αποτελέσματα και σίγουρα τα αποτελέσματα δεν σας εκπλήξουν αρνητικά. Τα κλασσικά μεγέθη των «τερακότα πλακιδίων» διατηρούνται στην αρχική δομή του υλικού, τονίζοντας έντονα τις παραλλαγές και τα σημάδια που άφησαν τα χέρια κατά την διαμόρφωση.

Κάθε εσωτερικός χώρος μπορεί να γίνει ξεχωριστός και μοναδικός καθώς η σειρά  Kotto XS συνδυάζει μαζί με τα τέσσερα διαφορετικά χρώματα της (CalceAvanaCenereMattone – Gesso) και τα εξαιρετικά αφής φινίρισμα με δεκάδες διαφορετικά γραφικά σχέδια σε δύο διαστάσεις: για το μέγεθος 30x60 και με πάχος στα 9mm και πάντα σε Spessore έκδοση από τον ιταλικό οίκο,     μέχρι το 90 και το 30x30 και με πάχος στα 9mm και πάντα σε Spessore έκδοση από τον ιταλικό οίκο, για το μέγεθος μέχρι το 180. Tόσα που την κατατάσσουν στην κατηγορία V4 στις εναλλαγές. Ενώ, η αντιολίσθηση τους που την χρειαζόμαστε στα δάπεδα τόσο των εσωτερικών χώρων όσο και των εξωτερικών είναι στο R10.

Τέλος, η σειρά Kotto Brick XS προσφέρει τα μεγέθη:

12.5x25  με πάχος στα 9mm και πάντα σε Spessore έκδοση από τον ιταλικό οίκο,  με περισσότερα από 300 διαφορετικά γραφικά σχέδια, τόσα που την κατατάσσουν στην κατηγορία V4 στις εναλλαγές. Ενώ, η αντιολίσθηση τους που την χρειαζόμαστε στα δάπεδα τόσο των εσωτερικών χώρων όσο και των εξωτερικών είναι στο R11. Καθώς και το μέγεθος 6x25 και με πάχος στα 9mm και πάντα σε Spessore έκδοση από τον ιταλικό οίκο με περισσότερα από 500 διαφορετικά γραφικά σχέδια σε συνδυασμό με συγκεκριμένες τρισδιάστατες υφές. Tόσα που την κατατάσσουν στην κατηγορία V4 στις εναλλαγές. Ενώ, η αντιολίσθηση τους που την χρειαζόμαστε στα δάπεδα τόσο των εσωτερικών χώρων όσο και των εξωτερικών είναι στο R11.
Μια στιλιστική πολυπλοκότητα που δίνει έντονο χαρακτήρα σε μια μοναδική συλλογή.

Η συλλογή μεγαλώνει στην σειρά Kotto XL με διαστάσεις : 80×80, 40×80, 60×60. Την συγκεκριμένη σειρά θα την δούμε ξεχωριστά και αναλυτικά σε άλλο άρθρο.

«Kotto Brick Xs: Mattone 6×25 τόσο για τις επενδύσεις δαπέδων όσο και των τοίχων σε στρώση 1/2»

Διαστάσεις

Τα μονόχρωμα πλακάκια διατίθονται σε διαστάσεις :

  • 30×60    —> Μακρόστενο πλακάκι κατάλληλο τόσο για τα εσωτερικά δάπεδα όσο και για τα εξωτερικά αλλά και για τις επενδύσεις στο μπάνιο. Μπορεί να λειτουργήσει και συνδυαστικά για πλέξιμο διαστάσεων μαζί με την διαστάση 30×30 (αλλά και με την διάσταση 60×60 στην έκδοση Kotto XL)
  • 30×30    —> Τετράγωνο πλακάκι κατάλληλο τόσο για τα εσωτερικά δάπεδα όσο και για τα εξωτερικά. Μπορεί να λειτουργήσει και συνδυαστικά για πλέξιμο διαστάσεων μαζί με την διαστάση 30×60 (αλλά και με την διάσταση 60×60 στην έκδοση Kotto XL)
  • 12,5×25 —> Μακρόστενο πλακάκι μικρής διάστασης που είναι κατάλληλο τόσο για το δάπεδο όσο και για τις επενδύσεις των τοίχων
  • 6×25      —> Μακρόστενο πλακάκι  μικρής διάστασης που είναι κατάλληλο τόσο για το δάπεδο όσο και για τις επενδύσεις των τοίχων

 

Τα μονόχρωμα πλακάκια διατίθονται και σε μεγαλύτερες διαστάσεις στην έκδοση Kotto XL :

  • 80×80  —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης κατάλληλο για το δάπεδο τόσο του εσωτερικού χώρου όσο και του εξωτερικού
  • 40×80  —> Μακρόστενο πλακάκι μεγάλης διάστασης κατάλληλο για το δάπεδο τόσο του εσωτερικού χώρου όσο και του εξωτερικού καθώς και για τις επενδύσεις των τοίχων του μπάνιου
  • 60×60 —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης κατάλληλο για το δάπεδο τόσο του εσωτερικού χώρου όσο και του εξωτερικού. Μπορεί να λειτουργήσει και συνδυαστικά για πλέξιμο διαστάσεων μαζί με την διαστάση 30×60 (την βλέπουμε αναλυτικά στην έκδοση Kotto XS)

Σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο προϊόν;

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Δείτε τα πλακάκια της σειράς σε μεμονωμένες φωτογραφίες:

Kotto Xs: