Recupera: Il Mattone

Recupera: Mattone Forato Bianco 20x40_2

Πλακάκια κουζίνας με την πραγματική αίσθηση του διάτρητου τούβλου σε δυο διαστάσεις και δυο αποχρώσεις και σε ένα πολύ πρωτοποριακό στήσιμο. Από πού εμπνεύστηκαν?

Μέσα από τη βαθιά έρευνα για πρωτοποριακό στυλ και τεχνολογία, τους  δόθηκε η έμπνευση να ανακτήσουν αρχαία υλικά, δίνοντας τους όμως, μια νέα ερμηνεία στα γνώριμα σε όλους μας υλικά και να δημιουργήσουν  ειδικά πλακάκια μέσα στην σειρά Recupera. Η Recupera παρέχει πράγματι ένα σύγχρονο όραμα της χειροτεχνίας, συνδυάζοντας τρεις διαφορετικές ψυχές σε τρεις διαφορετικές υφές στην ποιότητα των Porcelain Stoneware πλακακίων: Η ζεστασιά της τερακότα (Il Cotto), η φυσικότητα του ξύλου (Il Legno)  και η πραγματική αίσθηση του διάτρητου τούβλου (Il Mattone).

Τα πλακάκια δαπέδου και τοίχου που ξαναγεννήθηκαν, μηδενίζουν τις αποστάσεις μεταξύ της προέλευσης τους και στο σήμερα. Ερμηνεύουν πλήρως την αναζήτηση των ειδικών για αισθητική έκφραση στο σχεδιασμό και την μακροζωία στα υλικά που παρουσιάζουν.

Το σχεδιαστικό τμήμα της Serenissima Cir , του Ιταλικού οίκου Gruppo Romani, για άλλη μια φορά δημιούργησε κάτι τόσο δυνατό και ευέλικτο.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτής της σειράς:

– Glazed Fine Porcelain Stoneware σε ειδική έκδοση των 10,5mm πάχους.

– Έξι μεγέθη: 10×20, 20×20, 20×40, 40×40, 24x27,7 (εξάγωνο) και στην νέα τάση της διάστασης 6×27.

– Τέσσερις αποχρώσεις στην έκδοση Il Cotto: Cotto Bianco, Cotto Grafite,  Cotto Naturale και Cotto Ocra.

–  Δύο Αποχρώσεις στην έκδοση Il Legno: Invecchiato και  Sbiancato και στις δυο εκδόσεις αντί-ολίσθησης R10 και R11.

– Δύο αποχρώσεις στην έκδοση Il Mattone: Forato Bianco και Forato Cotto.

– Ο βαθμός αντί-ολίσθησης είναι σε όλα τα πλακάκια και σε όλες τις εκδόσεις R10 ενώ στην έκδοση Il Legno μας δίνεται και σε βαθμό αντί-ολίσθησης R11.

– Πολλά σχέδια που μπορούν να απελευθερώσουν την φαντασία και την δημιουργία. AnnaBrunildeEmmaRebecca, τέσσερα διαφορετικά σχέδια μεμονωμένα μέσα σε κάθε κιβώτιο, για να διαλέξετε ποια από όλες είναι για τον δικό σας χώρο. Τα Recupera Mix σε όλα τα χρώματα στην διάσταση 40x40 και στα Εξάγωνα, αχνές, διαφορετικές παραστάσεις ανακατεμένες στο ίδιο κιβώτιο. Και βέβαια τα Inserto Majolicato, που δημιουργήθηκαν στο χέρι. Καθώς και πλούσια συλλογή από Ψηφίδες (Mosaico) και ειδικά τεμάχια για σκαλοπάτια και γωνίες.

Συνδυάστε την  ίδια σειρά στο δάπεδο της κουζίνας και στον τοίχο ανάμεσα στο ντουλάπια. Όμορφα δάπεδα, με αρμονικές αποχρώσεις στον τοίχο.

Το μόνο που ζητάει από εσάς είναι να της αφιερώσετε χρόνο για να αντιληφθείτε πόσο ευέλικτη είναι. Πρώτα θα σας εντυπωσιάσεις, μετά θα σας μπερδέψει, μετά θα γεννηθούν τα διλήμματα και στο τέλος θα λάμψη η λύση για την δική σας χρήση.

Μην ξεχάσετε να βρείτε και τον ηλεκτρονικό κατάλογο που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του άρθρου για να πάρετε ιδέες για πλέξιμο των διαστάσεων. Οι αναλογίες ενδείκνυνται και οι επενδύσεις αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ξεφεύγουμε από τις συμβάσεις.

Tip: Μεγαλώστε τους αρμούς για πιο ρουστίκ, ρετρό αποτελέσματα. Μηδενίστε τις αποστάσεις για πιο βιομηχανικές εικόνες.

«Στον τοίχο της κουζίνας: Recupera: Il Mattone Forato Bianco 20×40 & 10×20»

Χρώματα

Τα μονόχρωμα πλακάκια διατίθενται σε 4 χρώματα στις διαστάσεις 6×27 – 10×20 – 20×20 – 40×40 – 24×27,7:

Η έκδοση Il Legno Esagona μας διατίθονται σε 2 διαφορετικές απόχρώσεις:

Η έκδοση Il Mattone Forato μας διατίθονται σε 2 διαφορετικές απόχρώσεις και στις δυο διαστάσεις 10×20 & 20×40:

Διαστάσεις

Τα μονόχρωμα πλακάκια διατίθονται σε διαστάσεις :

 • 40×40 —> Τετράγωνο πλακάκι κανονικής διάστασης για το δάπεδο των εσωτερικών χώρων. Μπορεί να λειτουργήσει και συνδυαστικά για πλέξιμο διαστάσεων μαζί με τις διαστάσεις 20×40 – 20×20
 • 20×40 —> Μακρόστενο πλακάκι κατάλληλο τόσο για τα εσωτερικά δάπεδα. Μπορεί να λειτουργήσει και συνδυαστικά για πλέξιμο διαστάσεων μαζί με τις διαστάσεις 40×40 – 20×20
 • 20×20 —> Τετράγωνο πλακάκια μικρής διάστασης αλλά τόσο λειτουργικής για το δάπεδο των εσωτερικών χώρων. Ρουστίκ και vintage αποτελέσματα με μια μόνο διάσταση. Πιο παιχνιδιάρικη συνδυαστικά με τις διαστάσεις 40×40 – 20×40 – 10×20
 • 10×20 —> Μακρόστενο πλακάκι κατάλληλο για το εσωτερικό δάπεδο, ειδικά αν οι χώροι μας είναι μικροί και αγαπάμε το Vintage αποτέλεσμα. Μπορεί να συνδυαστεί και με την διάσταση 20×20
 • 24×27,7 —> Εξάγωνα πλακάκια, η ολοκαίνουργια τάση στα πλακάκια
 • 6×27* —> Μια ολοκαίνουργια διάσταση στα πλακάκια, πολύ λειτουργική για τα δάπεδα των εσωτερικών χώρων. Κλασσική γιατί θυμίζει τα παλαία δάπεδα. Πρωτότυπη γιατί μπορεί να τοποθετηθεί και σαν ψαρακόκκαλο. Πολύ όμορφη γιατί χάρη στην μακρόστενη και μικρή τους διάσταση τα πλακάκια μπορούν να δείξουν ακόμα πιο εύκολα την διαφορετικότητα τους που έχουν ανά τεμάχιο

Ειδικά Τεμάχια

Τα Decor: AnnaBrunildeEmmaRebecca σε διάσταση 20×20 (το κάθε σχέδιο είναι μεμονωμένο μέσα στο κιβώτιο) :

Τα Decor: Inserto Majolicato* 20×20 (Το κάθε κλειστό κιβώτιο συμπεριλαμβάνει 20 τεμάχια όπου μέσα η επανάληψη των σχεδίων είναι τυχαία και δεν μπορεί να καθοριστεί από το εργοστάσιο):

Τα Decor: Recupera Mix 40×40 (Το κάθε κλειστό κιβώτιο συμπεριλαμβάνει 6 διαφορετικά σχεδιάκια, όπου μέσα η επανάληψη των σχεδίων είναι τυχαία και δεν μπορεί να καθοριστεί από το εργοστάσιο):

Τα εξάγωνα Decor και στα χρώματα:

Media

Φορτώνει…
 • New York: Broadway

  Η μετά-βιομηχανική περίοδο εκφράζεται με 6 διαφορετικά χρώματα και 2 διαστάσεις 10×20 & 24×27,7 εξάγωνο για την κουζίνα

 • Tribeca: Mud

  Διακοσμητικά τουβλάκια για μοναδικές επενδύσεις τοίχων με αισθητική και αντοχή

 • Kotto Xs: Calce

  Η διαχρονική ομορφιά του φυσικού πηλού σε πλακάκια κουζίνας και σε πλακάκια Brick από τον ιταλικό οίκο Emil.

 • Cotto Vogue: Ivoire & Orange

  Γρανιτοπλακάκια για τον καθρέφτη της κουζίνας σε Ivoire απόχρωση, σε διάσταση 10×10

 • Campestre Cielo

  Μια συγχώνευση στυλ: ρετρό πινελιές, λιτό ύφος, η αγάπη για την υπέρβαση και αρμονικά country chic: