Icon: Almond Esagona

Icon: Almond EsagonaΣτην σειρά Icon, ο ιταλικός οίκος Ceramiche Rondine, προσπάθησε να ενσωματώσει στην επιφάνεια του σκυροδέματος τα σημάδια που άφησε ο χρόνος πάνω στις επικαλυπτόμενες πλάκες. Γεύση από χρόνια που πέρασαν, ποιότητα όμως που αντέχει.

Οι τσιμεντένιοι τοίχοι και τα τσιμεντένια δάπεδα πρωτοεμφανίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα, την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης, ακολουθώντας ταυτόχρονα την αύξηση της παραγωγής του τσιμέντου Portland.  Αυτό το είδος στα δάπεδα χρησιμοποιήθηκε  στα κτήρια στις αρχές του 20ου αιώνα και βέβαια κατά κόρον στις μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη.

Η Icon ερμηνεύεται σε μοντέρνα χρώματα, βασισμένα στις διεθνείς αποχρώσεις NCS*, για να συνδυάζονται όλα άψογα και με τόση λεπτομέρεια. Πόσο σημαντικό είναι όταν είμαστε χαμένοι στις ιδέες για το πώς θέλουμε να στήσουμε το σπίτι μας ή την νέα μας επαγγελματική στέγη, διαλέγοντας το πλακάκι και μόνο να έχουμε έναν οδηγό για να διαλέξουμε τα χρώματα στα αλουμίνια, στα πορτοπαράθυρα, τα χρώματα των τοίχων ή ακόμα και τις αποχρώσεις των επίπλων; Οι ειδικοί έχουν δουλέψει για εμάς!

 Έτσι, δημιουργεί έξι διαφορετικές αποχρώσεις : AlmondBlackLightGrayOliveSand.

Το ότι η σειρά έχει μελετηθεί πολύ, δεν μας αποδεικνύεται μόνο από τα χρώματα αλλά και από τις διαστάσεις της. Σε μια ποικιλία διαστάσεων όχι όμως κοινή για κάθε χρώμα. Έτσι, λοιπόν έχουμε αναλυτικά:

Almond  – Black – Gray – Olive σε διάσταση:

 • 45x90x 10mm πάχος σε Spessore έκδοση Retifficato
 • 22,5x90x10mm πάχος σε Spessore έκδοση Naturale
 • 60,5×60,5x10mm πάχος  σε Spessore έκδοση Naturale
 • 60x60x10mm πάχος σε Spessore έκδοση Retifficato       
 • 30,5×60,5×9,5mm πάχος  σε Spessore έκδοση Naturale
 • 30x60x9,5mm πάχος  σε Spessore έκδοση Retifficato

Light – Sand σε διάσταση:

 • 60,5×60,5x10mm πάχος  σε Spessore έκδοση Naturale
 • 60x60x10mm πάχος σε Spessore έκδοση Retifficato       
 • 30,5×30,5×9,5mm πάχος  σε Spessore έκδοση Naturale
 • 30x60x9,5mm πάχος  σε Spessore έκδοση Retifficato

Και το εργοστάσιο για πρώτη φορά μας παρουσιάζει την εξάγωνη διάσταση του στα χρώματα: Almond & Light.       40×34,6x10mm πάχος  σε Spessore έκδοση Naturale.

Με τόση ποικιλία σε χρώματα και σε διαστάσεις η σειρά κατατάσσεται να είναι ικανή τόσο για οικιακή  όσο και για επαγγελματική χρήση με μεγάλες καταπονήσεις. Η αντιολίσθηση της αγγίζει το R10.

Τέλος, η σειρά κλείνει με τις ψηφίδες στις ίδιες αποχρώσεις με τα βασικά χρώματα αλλά και αχνά Décor τόσο για τον τοίχο όσο και για τα δάπεδα.

Από την σειρά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ειδικά τεμάχια για σκαλοπάτια και για τα σοβατεπί.

«Icon Almond Esagona 40×34,6x10mm»

 

*Το NCS (Natural Colour System) είναι ένα σύστημα λογικής διάταξης των χρωμάτων βασισμένο στην ανθρώπινη αντίληψη του χρώματος. Με το NCS, όλα τα υπάρχοντα χρώματα μπορούν να περιγραφούν με ακρίβεια με βάση μία κωδικοποιημένη διάταξη. Με τη βοήθεια αυτού του κωδικού καθίσταται απλή και εύκολη η ολοκληρωμένη περιγραφή ενός χρώματος και η αντίστοιχη συνεννόηση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών επαγγελματικών κλάδων και εθνοτήτων.

Το NCS αναπτύχθηκε στη Σκανδιναβία και θεμελιώθηκε με αναλυτικές έρευνες 60 ετών. Έτσι το NCS έχει γίνει ένα από τα πιο αξιόπιστα και ευρέως διαδεδομένα συστήματα κατάταξης χρωμάτων για πρακτική χρήση σε όλο τον κόσμο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ NCS

Το NCS βασίζεται στο πώς βλέπουμε το χρώμα. Τα έξι καθαρά χρώματα που βλέπουμε είναι το λευκό (W), το μαύρο (S), το κίτρινο( Υ), το κόκκινο (R), το μπλε (Β) και το πράσινο (G).

Αυτά είναι τα βασικά χρώματα. Ο κώδικας NCS αντικατοπτρίζει τη σχέση ενός συγκεκριμένου χρώματος προς τα βασικά.
2030: περιγράφει τον τόνο του χρώματος όπου 20 σημαίνει 20% μελανότητα και 30 σημαίνει 30% χρωστικότητα. R90B: περιγράφει την απόχρωση του χρώματος.
Αυτά τα 6 βασικά χρώματα σχηματίζουν το χρωματικό χώρο NCS. Σε αυτόν τον τρισδιάστατο χώρο μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα πιθανά χρώματα σύμφωνα με τις τρεις διαστάσεις του χρώματος: απόχρωση, μελανότητα, χρωστικότητα.
Για περαιτέρω διευκόλυνση, ο χώρος διαιρείται σε 2 μοντέλα δύο διαστάσεων: το χρωματικό κύκλο NCS και το χρωματικό τρίγωνο NCS.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ 40 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Η απόχρωση δείχνει το χαρακτήρα του χρώματος σε κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μωβ, μπλε, πετρόλ και πράσινο. Όπως το χρώμα περνά διαδοχικά στο επόμενο, η απόχρωση μπορεί να εμφανιστεί σαν ένας συνεχής χρωματικός κύκλος με 40 αποχρώσεις.

Πηγή : https://www.trakadas.gr/content/ncs-pos-leitourgei-o-khromatikos-kuklos-me-40-apokhroseis

 

Χρώματα

Τα μονόχρωμα μας διατίθονται σε έξι διαφορετικές αποχρώσεις :

Διαστάσεις

Τα μονόχρωμα πλακάκια διατίθονται σε διαστάσεις :

Almond  – Black – Gray – Olive σε διάσταση:

 • 45x90x10mm πάχος        —> Μακρόστενο πλακάκι μεγάλης διάστασης σε Spessore έκδοση και Retifficato (κομμένο με Lazer, με την νέα τεχνολογία)
 • 22,5x90x10mm πάχος     —> Στενόμακρο πλακάκι σε Spessore έκδοση και Naturale
 • 60,5×60,5x10mm πάχος  —>  Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης, σε Spessore έκδοση και Naturale
 • 60x60x10mm πάχος        —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης σε Spessore έκδοση και Retifficato (κομμένο με Lazer, με την νέα τεχνολογία)      
 • 30,5×60,5×9,5mm πάχος —> Μακρόστενο πλακάκι στην πιο κλασσική διάσταση σε Spessore έκδοση και Naturale
 • 30x60x9,5mm πάχος       —> Μακρόστενο πλακάκι στην πιο κλασσική διάσταση σε Spessore έκδοση και Retifficato

Light – Sand σε διάσταση:

 • 60,5×60,5x10mm πάχος  —>   Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης, σε Spessore έκδοση και Naturale
 • 60x60x10mm πάχος        —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης σε Spessore έκδοση και Retifficato (κομμένο με Lazer, με την νέα τεχνολογία)        
 • 30,5×30,5×9,5mm πάχος —> Μακρόστενο πλακάκι στην πιο κλασσική διάσταση σε Spessore έκδοση και Naturale
 • 30x60x9,5mm πάχος       —> Μακρόστενο πλακάκι στην πιο κλασσική διάσταση σε Spessore έκδοση και Retifficato

Και το εργοστάσιο για πρώτη φορά μας παρουσιάζει την εξάγωνη διάσταση του στα χρώματα: Almond & Light.       40×34,6x10mm πάχος  σε Spessore έκδοση Naturale.

Ειδικά τεμάχια

Παραστάσεις σε διάσταση 30×60:

Decor Folk σε διάσταση 60×60 (το κάθε κιβώτιο περιλαμβάνει 3 τεμάχια, η επανάληψη των σχεδίων σε κάθε κιβώτιο είναι τυχαία και σποραδική):

Decor Trandition σε εξάγωνη διάσταση 40×34,6:

Οι ψηφίδες σε φύλλο 30×30 και στις έξι αποχρώσεις:

Τα Muretto σε ασσύμετρες διαστάσεις που το φύλλο είναι 30×60:

Media

Φορτώνει…
 • Groove: Nude Beige

  Η καλύτερη αποτύπωση του ασβεστόλιθου (limestone), σε πλακάκια ιταλίας για τον εσωτερικό χώρο

 • Novecento: Fascia Foglia

  Εσωτερικά δάπεδα με έμπνευση που προέρχεται από τα διακοσμημένα δάπεδα του 20ου Αιώνα.Γνωστά σε όλους μας σαν τσιμεντοπλακάκια.

 • Cementi: Grigio

  Θυμίζει τσιμεντοπλακάκι…Είναι γρανιτοπλάκι και είναι κατάλληλο για τα δάπεδα των εσωτερικών χώρων. Είναι σε διάσταση 20×20 και το χρώμα του είναι γκρι

 • Concrete: Ice – Graphite

  Ιταλικά γρανιτοπλακάκια με πολύ ειδικές προδιαγραφές, με πάχος 4,8mm. Ασπρομαύρη ντάμα με πλακάκια σε διάσταση 30×30

 • Recupera: Grafite

  Παιχνίδια με διαστάσεις και διακοσμητικά με μια σειρά εμπνευσμένη από αρχαία πρότυπα