Terracreta: Marna & Dipinto Chamotte

Μεταφέροντας τη μοναδική ιστορία της παραδοσιακής κεραμικής τέχνης της Ιταλίας στο σήμερα, η Terracreta αποτελεί τη σειρά που συνδέει την τεχνική της χαρακτικής, των κλασσικών χρωμάτων των majolica και της διακόσμησης. Elegant αποτέλεσμα, με υφές πούδρας και λεπτομέρειες γυάλινων θραυσμάτων που δημιουργούν μοναδικές αντανακλάσεις.

Ανάμνηση και εξέλιξη, παρελθόν και παρόν

Η σειρά 1741 Di Marca Corona είναι φόρος τιμής στην αιωνόβια ιστορία της Marca Corona, στις παραδόσεις και την ανάπτυξη της απο μία μικρή συνοικία της Ιταλίας, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Στο έργο αυτό ενσαρκώνεται μία δυαδικότητα προθέσεων, αυτής της σύγχρονης ανάκτησης γραφισμών και γεωμετριών σε μικρό μέγεθος. Ο πρώτος μάρτυρας αυτής της συνέχειας – σύνδεσης, παρελθόντος – παρόντος, μνήμης και καινοτομίας είναι το ίδιο το λογότυπο.

 

 

 

 

Άνθρωπος, πάθος και καινοτομία:

Οι άνθρωποι της Marca Corona μετρούν πολλά χιλιόμετρα στο χώρο των πλακιδίων γνωρίζοντας ακριβώς την ταυτότητα της εταιρείας και το τι θέλουν να κάνουν. Με υλικά που παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, στόχος τους είναι η παραγωγή βιώσιμων, ποιοτικών πλακιδίων δαπέδου και τοίχου. Πρόκειται για πλακίδια πολύ υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής που μπορούν να υποστηρίξουν κάθε έργο σας.

 

 

 

 

Το υλικό “που μαρτυρά”:

Η Terracreta αποτελεί μία εξερεύνηση του πηλού, ένα ουσιαστικό στοιχείο με μία άκρως σύγχρονη γοητεία, εύκολο να διαμορφωθεί και να εμπλουτιστεί. Ο συνδυασμός αρχαίων τεχνικών χειροτεχνίας, όπως η χαρακτική και η διακόσμηση δημιουργούν μια εξαιρετικά μοναδική επιφάνεια που εντυπωσιάζει.

Με αυτόν τον τρόπο το πρωτόγονο υλικό (ανάμνηση) εξελίσσεται και προσφέρεται για την δημιουργία ζεστών φιλόξενων χώρων που θα σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας ακόμα και σε δημόσιους χώρους, (καφετέριες, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.α).

Η Terracreta αποτελεί μία απλή εκ πρώτης όψεως συλλογή. Ωστόσο χωρίς να αφιερώνεις ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται άμεσα κατανοητό ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά πολύτιμη συλλογή.

Η βάση της σειράς χαρακτηρίζεται από 4 ουδέτερα φυσικά χρώματα που καταφέρνουν να αποδώσουν οπτικά με ένα εκλεπτυσμένο τρόπο την αίσθηση της πούδρας. Πάνω σε αυτή την εξαιρετική βάση  έρχονται 3 διαφορετικά διακοσμητικά μοτίβα να τονίσουν την ιδιαιτερότητα αυτής της σειράς αλλά και να την συμπληρώσουν. Το οπτικό εφέ τoυ glass grit indusions (εφέ τριμμένου γυαλιού), της χαρακτικής και της τεχνικής γνωστής ως majolica (τεχνική όπου στο ψημένο πλακίδιο με την βοήθεια stencil χαράσσονται και χρωματίζονται διάφορα μοτίβα και έπειτα το πλακίδιο οδηγείται ξανά στη φωτιά) απογειώνουν τη σειρά.

 

Ολόμαζη χρωματιστή πορσελάνη:

Στο σχέδιο Forma αποτυπώνεται εξαιρετικά η χειροποίητη παρέμβαση στο φυσικά χυτευμένο υλικό. Η εγχάρακτη επιφάνεια  του Forma εμφανίζει μία διαδοχή τόξων κατάλληλη για τη δημιουργία ενός ατελείωτου παιχνιδιού με το φως.

Η χρήση του στον τοίχο υπόσχεται τη δημιουργία σκηνικών με υφή που θα δώσει μία διακριτική διακοσμητική ατμόσφαιρα σε όλο τον χώρο.

To Rilievo Lacca έρχεται να αποδώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους τοίχους κάθε χώρου. Οι έντονες αποχρώσεις του μπλε συντονίζονται αρμονικά με τις πτυχώσεις του πλακιδίου δημιουργώντας βαθιές αντανακλάσεις και αποδίδοντας ένα μοναδικό διακοσμητικό χαρακτήρα στο πλακίδιο. Το πλακίδιο θα έλεγε κανείς βρίσκει την κορυφαία έκφραση του μέσω ενός συνδυασμού γυάλινων θραυσμάτων και μετάλλων που του χαρίζουν μία επιφάνεια με ιριδίζουσες ανταύγειες κάνοντας κάθε τεμάχιο του ανεπανάληπτο και μοναδικό.

Τα σχέδια Cesello και Intarsio αναπαράγουν το ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα μίας αρχαίας τεχνικής χειροτεχνίας που συνδυάζει διαφορετικά υλικά στην ίδια επιφάνεια. Σε αυτόν των συνδυασμό πηλού και θραυσμάτων γυαλιού δημιουργούνται άλλοτε γεωμετρικά σχέδια και άλλοτε floral.

Σχέδια που μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στον τοίχο όσο και στο δάπεδο. Αυτό οφείλεται στις υψηλές προδιαγραφές του υλικού καθώς πρόκειται για γρανιτοπλακάκια.

Έτσι οι υψηλές προδιαγραφές του πλακιδίου δίνουν στην δημιουργικότητα αφθονία συνθέσεων. Η Terracreta έχει δημιουργηθεί ώστε οι επιφάνειες και τα μοτίβα που διαθέτει να μπορούν να συνδυαστούν και να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις ανάγκες και το γούστο που επιζητά ο εκάστοτε χώρος.

 

Λευκό και μπλε, η κλασσική ομορφιά των majolica:

Τα κλασσικά χρώματα της τεχνικής majolica είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές κάθε τοίχου που θα επιλεχθούν να “ντύσουν “.

Οι λεπτές χειροποίητες πινελιές εμπλουτίζονται με μία πολύτιμη γυάλινη πάστα,  όπου στο διακοσμητικό Dipito της σειράς προσδίδεται ένα απροσδόκητο βάθος και μία εξαιρετικά κομψή λάμψη. Έτσι η ουδέτερη πουδρένια βάση, αναζωογονείτε και λάμπει μέσα από αυτές τις αντανακλάσεις και τα χρώματα, φέρνοντας στο προσκήνιο παλιές μακρινές ιστορίες.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτής της σειράς:

–  Fine Full body Coloured porcelain stoneware, σε ειδικές εκδόσεις πάχους 9mm για δάπεδο και τοίχο, τα μονόχρωμα σε 20×20 και 25×21,6 καθώς επίσης και τα σχέδια Cesello 25×21,6 και Intarsio 25×21,6 .

– Glazed porcelain stoneware, σε ειδικές εκδόσεις πάχους 9mm για τον τοίxo σε 20×20 το Rilievo Lacca και σε 25×21,6 τα Dipinto,Forma Vitrea και Forma.

– Δύο διαστάσεις και πολλές παραλλαγές αυτών σε χρώματα και αναπαραστάσεις  για να επιλέξετε ποια είναι η ποιο κατάλληλη για το χώρο σας.

– Τρείς , θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι οι επιφάνειες που μας χαρίζει η σειρά .Ματ, γυαλιστερό με εφέ γυάλινων θραυσμάτων και συνδυασμός αυτών των δύο Οι αποχρώσεις και οι σκιάσεις εναλλάσσονται σε συχνότητα από πλακάκι σε πλακάκι τόσο που την κατατάσσουν στην κατηγορία V3.  Η ανώτερη κατηγορία των διαφοροποιήσεων του εργοστασίου είναι το V4.

Εξάγωνα ή τετράγωνα, σε 4 χρώματα και τα ντεκόρ τους σε συνδυασμό των χρωμάτων αυτών , έχουν επιφάνεια ματ και γυαλιστερή και δίνουν την εντύπωση ότι είναι χειροποίητα.

– Tο εργοστάσιο δεν παραλείπει να μας προτείνει και τα χρώματα των στόκων που θεωρεί ότι ταιριάζουν σε κάθε χρώμα.

Βαθμός αντί-ολίσθησης στα πλακίδια δαπέδου της σειράς είναι R10.

Μην παραλείψετε να μελετήσετε τον κατάλογο ώστε να απολαύσετε τα decor, τους τρόπους τοποθέτησης των πλακιδίων αλλά και όλες τις πιστοποιημένες προδιαγραφές της σειράς.

“Terracreta: Τοίχοι:Marna 20×20 & Dipinto Chamotte 25×21,6 , δάπεδο Marna 20×20

Διαστάσεις

Η σειρά μας διατίθεται σε διαστάσεις :

  • 20×20  —> σε ειδική έκδοση Natural (R10)και πάχος 9mm. Στα χρώματα:  Marna J067 – Argilla J068 – Chamotte J069 – Oltremare J070
  • 25×21,6  —> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Esagono και πάχος 9mm. Στα χρώματα:  Marna Esagono J071 – Argilla Esagono J072 – Chamotte Esagono J073 – Oltremare Esagono J074
  • 25×21,6     —> σε ειδική έκδοση Natural (R10), Esagono και πάχος 9mm. Στα χρώματα: Cesello Argilla J081 –  Cesello Chamotte J082 –  Intarsio Argilla J085 – Intarsio Chamotte J086

 

Στην έκδοση για τα πλακάκια του τοίχου:

  • 20×20       —> σε ειδική έκδοση Full-body coloured και πάχος 9mm. Στα χρώματα : Forma Vitrea Argilla J079 – Forma Argilla J077 – Rilievo Argilla J075 – Forma Vitrea Chamotte J080 –  Forma Chamotte J078 –  Rilievo Chamotte J076
  • 25×21,6       —>  σε ειδική έκδοση Glazed porcelain και πάχος 9mm. Στα χρώματα : Dipinto Marna J083 – Dipinto Chamotte J084
  • 20×20       —>  σε ειδική έκδοση Glazed porcelain και πάχος 9mm. Στο μοναδικό χρώμα: Rilievo Lacca J134

 

Σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο προϊόν;

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Terracreta 20x20:

Terracreta Esagono 25x21,6:

Terracreta Forma & Forma Vitrea 20x20:

Terracreta Rilievo & Rilievo Lacca 20x20:

Terracreta Cesello / Intarsio/ Dipinto 25x21,6: