Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mantilida Villa Santorini

Mantilida Villa Santorini

Πληροφορίες Έργου

Mantilida Villa Santorini, ένα έργο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι από τους ιδιοκτήτες τους. Δεν θα μπορούσαμε να μην τους ακολουθήσουμε καθώς το έργο τους το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. Όταν ο χώρος αποπνέει σεβασμό για την ιστορία του η ευθύνη για την επιλογή των υλικών στο σήμερα αυξάνεται. Βρίσκεται στο Εμπορείο της Σαντορίνης, ένα μέρος που κάποτε ήταν το πέρασμα των έμπορων από όλο τον κόσμο για να προμηθευτούν τα περιζήτητα παραδοσιακά προϊόντα που ο ευλογημένος τόπος παρήγαγε. Ο συνειρμός αυτόματος … υλικά που αντέχουν στην καταπόνηση και στην αυξημένη κινητικότητα. Χαρακτηριστικό επίσης γνώρισμα στην Σαντορίνη του τότε ήταν ότι τα δάπεδα τα κοσμούσαν πλακάκια με σχέδια και κάθε χώρος είχε το δικό του σχέδιο. Με κριτήριο αυτά τα δύο χαρακτηριστικά η επιλογή ήταν ο ιταλικός οίκος Arkadia, με την σειρά Novecento. Τόσο στην Κάναβα όσο και στο Μεγάλο σπίτι χρησιμοποιήσαμε σαν βάση το Cemento Avorio 20×20 και στα υπνοδωμάτια παίξαμε άλλοτε με το Petali Grigio 20×20 άλλοτε με τα Versailes Grigio 20×20 ενώ άλλοτε με τα Trianon Grigio 20×20. Πλακάκια πολύ υψηλών προδιαγραφών που υπόσχονται να παραμείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Τόσο για την αισθητική τους όσο και για την ποιότητα τους. Οι παραγωγοί τους έχουν φέρει την παλαιότητα τους στην επιφάνεια τους παρουσιάζοντας κάποιες σκιάσεις και φυσικές αλλοιώσεις στους τόνους για να δείξουν ότι μετράνε χρόνια τοποθετημένα. Η σκέψη για το στήσιμο της κουζίνας είχε αρχίσει ήδη να αναφέρεται. Δεν ήταν πρόβλημα όμως, καθώς γνωρίζαμε ότι θα ακολουθήσουμε την ίδια σειρά. Το πρόβλημα ήρθε όταν δεν ξέραμε τι να διαλέξουμε. Τελική επιλογή ήταν το Fiore Rosso 20×20 για την κατασκευή του πάγκου και η Fascia Fiore Rosso 20×20 για την επένδυση του τοίχου της κουζίνας. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις περιγραφές για την φυσική εσοχή για τις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας. Το επόμενο βήμα ήταν να δημιουργήσουμε τα μπάνια των χώρων. Είχαμε σαν αφετηρία μας το χαρακτηριστικό γνώρισμα του κυκλαδίτικου νησιού που δεν είναι άλλο από τις καμπύλες των τοίχων. Ήταν δεδομένο ότι η πατητή τσιμεντοκονία θα κυριαρχούσε στον χώρο καθώς είναι το μοναδικό υλικό που θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτή την ροή. Αυτό που ψάχναμε είναι το κάτι διαφορετικό στα σημεία.

  • Στο Μπάνιο στην Κάναβα επιλέξαμε την σειρά Biarritz του ιταλικού οίκου Cir . Παίξαμε με τις διαστάσεις 20×20 και 10×10 και προσθέσαμε και σχέδια εκμεταλλευόμενοι την έκδοση Waikiki. Έτσι, όχι μόνο προστατέψαμε το δάπεδο από την φθορά και την υγρασία αλλά παντρέψαμε και την λεία, γυαλιστερή επιφάνεια της πατητής τσιμεντοκονίας με την άγρια ομορφιά που βγάζει η σειρά Biarritz.
  • Στο πρώτο μπάνιο στο Μεγάλο Σπίτι, ήταν η ώρα του παιχνιδιού. Τα χρώματα πηγαινοερχόντουσαν ενώ τα διλλήματα δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Η σειρά Quintana του ιταλικού οίκου Cir ήταν η μόνη σίγουρη επιλογή. Η διάσταση 10×10 ήταν το δεύτερο βήμα, ταυτόχρονα νομίζω με τα Inserto Harem s/6 10×10 του ίδιου οίκου σαν διακοσμητικά. Τα έντονα γυαλιστερά χρώματα που άλλοτε ήταν πλήρως ζωγραφισμένα ενώ άλλοτε ήταν σαν να ξεχάστηκε το πινέλο να ολοκληρώσει την κίνηση του και με την ταυτόχρονη ανθεκτικότητα τους στο πιο σκληρό χημικό καθαριστικό οδήγησαν στην επιλογή των τελικών χρωμάτων της σειράς Quintana. Τρία στο σύνολο τους : Spavagli – Spada – Borgo. Η διακοσμητική τρέσα Treccia Harem 5×20 στον χτιστό πάγκο ήταν η τελευταία πινελιά για να ολοκληρωθεί το μπάνιο .
  • Στο δεύτερο μπάνιο στο Μεγάλο Σπίτι, η συζήτηση μας ξεκίνησε ότι σίγουρα πρέπει να φτιάξουμε και κάτι με εξάγωνα. Μας αρέσουν πολύ!!! Μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για να τα φυτέψουμε μέσα στην πατητή τσιμεντοκονία. Αλλού να φαίνονται και αλλού να χάνονται. Δεν θέλουμε να λείπουν τα σχέδια όμως. Με αυτά τα κριτήρια οδηγηθήκαμε στην σειρά Riabbita Il Cotto Fabric Natural Esagona 24×27,5, του ιταλικού οίκου Cir. Τελικά ποτέ δεν αποφασίσαμε πιο μπάνιο βγήκε πιο ωραίο.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η επιλογή των υλικών για τον εσωτερικό χώρο. Οι εργασίες ξεκίνησαν και όλοι ήμασταν ανυπόμονοι για το τελικό αποτέλεσμα. Μόλις αυτό άρχισε να φαίνεται ήρθε και ο περιβάλλοντος χώρος. Κεφάλαιο πισίνα με το αποτέλεσμα να θυμίζει τα νερά της Σαντορίνης. Άλλοτε καταγάλανα ενώ άλλοτε καταπράσινα. Η επιλογή ήταν το Colors 503 25×25 από τον ισπανικό οίκο Vidrepur. Αντάξιο σε όλες τις περιγραφές αγκάλιασε όλη την πισίνα και βλέποντας την το μόνο που ανυπομονείς να κάνεις είναι την αισθανθείς. Τα υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης που επιλέχθηκαν ήταν από το ιταλικό εργοστάσιο Mapei ενώ για την αρμολόγηση της πισίνας επιλέχθηκε ο εποξειδικός στόκος της Kerakoll Fugalite. Ένα έργο που ευχαριστηθήκαμε πολύ. Κάναμε καινούργιους φίλους, γελάσαμε, προβληματιστήκαμε, δημιουργήσαμε. Σπάσαμε τους χρόνους και ευχόμαστε από καρδιάς καλές δουλειές!!!

Η Κάναβα

Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα στα 65m2

Το Μεγάλο Σπίτι

Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 άτομα σε 90m2, με δυο κρεβατοκάμαρες και δυο μπάνια

Η Πισίνα

Σας άρεσε αυτό που είδατε;