Venezia: Bianco-Nero

Πλακάκια μωσαϊκό σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις, 3 διαφορετικές διαστάσεις, 2 διαφορετικές επιφάνειες… Σχέδια εμπνευσμένα από τα βενετσιάνικα σχέδια, σε τόση ποικιλία και ανάπτυξη που ακόμα και σε εμάς είναι δύσκολο να βρούμε ποιο μας αρέσει περισσότερο…

Η σειρά Venezia περιγράφει ένα ζωντανό και κομψό χρωματικό σύμπαν. Εκλεπτυσμένες παραλλαγές στους τόνους των κόκκων, χαρακτηριστικό που συναντάμε στο βενετσιάνικο μωσαϊκό. Η πρόταση έρχεται σε 8 διαφορετικούς χρωματισμούς (BiancoGessoGrigioNero  – BluVerde), διαθέσιμα και σε μεγάλα μεγέθη 60x120 και 60x60εκ. με δυο φινιρίσματα Natural και Lux, πολλαπλασιάζει το εκφραστικό δυναμικό στις υπηρεσίες του εσωτερικού σχεδιασμού.Απελευθερώνει την χρήση τόσο για το δάπεδο όσο και για τους τοίχους. Ικανή να διακοσμήσει κλασσικές αρχιτεκτονικές κατασκευές καθώς και να σχεδιάσει, σαφώς, σύγχρονους χώρους.

Το νέο φινίρισμα Lux, εξαιρετικά γυαλιστερό και πλήρως εντυπωσιακό,  που εισάγει η Cir με την Venezia αποκαλύπτει τη γοητεία των παραδοσιακών χειροποίητων βενετσιάνικων δαπέδων. Η φωτεινότητα που προσδίδει η Lux έκδοση ενισχύει το χρώμα και τις εναλλαγές από τόνο σε τόνο. Ιδανική σειρά για αυθεντικό και εκλεπτυσμένο μοντέρνο σχεδιασμό.

Η Venezia προέρχεται από ένα κλασσικό στοιχείο αρχιτεκτονικής, το στοιχείο αυτό επανεξετάστηκε από την Cir , του Ιταλικού οίκου Gruppo Romani, σαφώς για ένα σύγχρονο σχεδιασμό κρατώντας δυνατό το άρωμα της προέλευσης του. Στην μικρή μορφή της Venezia 20x20, αναδημιουργεί το πολύτιμο αισθητικό αποτέλεσμα των πλακιδίων από τσιμέντο στα τέλη του 19ου αιώνα και επιτρέπει τον πειραματισμό. Τολμήστε την χρήση των χρωμάτων που μας προσφέρουν. Οι πρωτότυπες διακοσμητικές λύσεις της σειράς, πάντα σε διάσταση 20×20, μαρτυρούν τα τυπικά αρχέγονα στοιχεία της έμπνευσης του τελικού υλικού.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτής της σειράς:             

– Glazed Fine Porcelain Stoneware,  σε ειδική έκδοση των 10mm πάχους.

– Τρία μεγέθη: 20x20, 60x60 & 60×120. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μόνο διάσταση ή ακόμα και να μπερδέψετε αναλογικές διαστάσεις και να δημιουργήσετε πιο παιχνιδιάρικες  ή διαφορετικές επιφάνειες. Σε επιφάνεια ματ (Natural) και οι τρεις διαστάσεις ενώ στην έκδοση Lux μόνο οι διαστάσεις 60×60 & 60×120.

– Ο βαθμός αντί-ολίσθησης είναι R10, ιδανικός βαθμός για τους εσωτερικούς χώρους αλλά και ικανοποιητικός για τους εξωτερικούς χώρους των μπαλκονιών και των αίθριων. Ο βαθμός αντί-ολίσθησης δεν ισχύει για την Lux έκδοση.

–  Έξι αποχρώσεις: Bianco – Gesso – Grigio – Nero – Blu – Verde

– Οι αποχρώσεις και οι τόνοι των κόκκων ρέουν διαφορετικά σε κάθε πλακάκι. Τόσο που την κατατάσσουν στην κατηγορία V3 στις εναλλαγές.

– Τα Décors της σίγουρα εντυπωσιάζουν, σε διάσταση 20×20, με πολλές διαφορετικές εκδόσεις. Θα τις δούμε αναλυτικά στο ηλεκτρονικό κατάλογο που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του άρθρου.  Άλλοτε ένα σχέδιο να επαναλαμβάνεται και από εμάς να διαλέξουμε την απόχρωση που προτιμάμε και άλλοτε πολλά σχέδια Mix στο ίδιο κιβώτιο να αναδεικνύουν την μοναδικότητα τους.

Tip: Μην παραλείψετε να δείτε στον κατάλογο, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του άρθρου, τα προτεινόμενα σχέδια του εργοστασίου. Όμορφα μπερδέματα με τα χρώματα, εντυπωσιακές επενδύσεις.

Συνδυάζεται και με άλλες σειρές του εργοστασίου. Οι συνθέσεις σας μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτό που έχετε φανταστεί.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να συνδυάσετε το μωσαϊκό με ένα πλακάκι μονόχρωμο ακόμα και μεγάλης διάστασης; Άλλοτε σε γήινους φυσικούς τόνους, άλλοτε πάλι σε έγχρωμους. Για παράδειγμα, το Venezia Blu 60×60 δένει πανέμορφα με ένα μονόχρωμο πλακάκι Blu σε διάσταση 60×120….

Θα συμφωνούσατε ότι θα έδειχνε μοναδικό το μωσαϊκό με ένα πλακάκι που θυμίζει ταπετσαρία, όπως η σειρά Showall;

Τα χρώματα στα μωσαϊκά είναι πραγματικά λες και έχουν εμπνευστεί να ταιριάζουν τόσο αρμονικά. Κάποιες επιλογές χρειάζονται τους ίδιους τόνους ενώ κάποιες άλλες αναζητούν το contrast για να γράψουν καλύτερα.

“Περιμετρικά στο δάπεδο: Venezia La Fenice Verde 20×20, για μπορντούρα λειτουργεί το Venezia Nero 20×20 και εσωτερικά το Venezia: Bianco 20×20”

Διαστάσεις

Τα μονόχρωμα πλακάκια διατίθενται σε διαστάσεις:

  • 20×20 —> Τετράγωνο πλακάκια μικρής διάστασης αλλά τόσο λειτουργικής. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η διάσταση αυτή από την συγκεκριμένη σειρά. Μόνο στην έκδοση Naturale και σε πάχος 10mm. Στα χρώματα — > Bianco, Gesso, Grigio, Nero, Blu
  • 60×60  —> Τετράγωνο πλακάκι μεγάλης διάστασης, σε πάχος 10mm. Κομμένο με Laser. Συνδυάζεται και με το 60×120. Και στις δυο εκδόσεις: Naturale & Lux. Στα χρώματα –> Bianco, Gesso, Grigio, Nero
  • 60×120  —> Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, ορθογώνια. Κομμένο με Laser.  Πάντα επιβλητικά και χαρισματικά λόγω των πολύ μικρών αρμών και σε πάχος 10mm. Συνδυάζονται άψογα και με τις υπόλοιπες διαστάσεις της σειράς.Στην έκδοση Naturale στα χρώματα –> Bianco, Gesso, Grigio, Nero. Στην έκδοση Lux στα χρώματα –> Bianco, Gesso, Grigio, Nero, Blu & Verde

Τα διακοσμητικά πλακάκια διατίθενται σε διαστάσεις:

  • 20×20 —> Τετράγωνο πλακάκια μικρής διάστασης αλλά τόσο λειτουργικής. Μόνο στην έκδοση Naturale και σε πάχος 10mm. Σε χρώματα και σε σχέδια ως εξης :  – Rialto Blu, La Fenice Blu, Lido Blu – Griccia Lampone, Pavona Lmpone, Griccia  Turchese, Pavona Turchese – San Marco Mix
  • 7,5 x 120 –> Σε έκδοση Lux και πάχος 10mm μας διατίθεται στα χρώματα –> Bianco, Gesso, Grigio, Nero, Blu & Verde
  • 15 x 120 –> Σε έκδοση Lux και πάχος 10mm μας διατίθεται στα χρώματα –> Bianco, Gesso, Grigio, Nero, Blu & Verde
  • 7,5 x 7,5 –> Σε έκδοση Lux και πάχος 10mm μας διατίθεται στα χρώματα –> Bianco, Gesso, Grigio, Nero, Blu & Verde
  • 15 x 15–> Σε έκδοση Lux και πάχος 10mm μας διατίθεται στα χρώματα –> Bianco, Gesso, Grigio, Nero, Blu & Verde

 

Σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο προϊόν;

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Δείτε τα πλακάκια της σειράς σε μεμονωμένες φωτογραφίες:

Venezia: